Blikk

Szlovén erősítés

Akár 10-15 órát is

- L. Cs.

LIVERPOOL — Látványos új tetoválást villantott Szoboszlai Dominik. A Liverpool futballist­ájának mellkasát beborító alkotást az Éjjel-nappal Budapest című sorozatból is ismert Törőcsik Dániel készítette a 23 esztendős középpályá­s angliai otthonában. A művész a közösségi oldalán osztotta meg a láthatóan nem kis munkát igénylő tetkóról készült képeket.

„Nagyon köszi a bizalmat, mozgalmas napok voltak! Erőltetett menet volt, de le a kalappal előtted! Kemény vagy, Tesó! Folyt. köv.” – írta a képekhez Törőcsik, akinek a jelenleg combizomsé­rüléssel bajlódó, s várhatóan egy hónap múlva visszatérő focista egy aláírt mezzel kedveskede­tt.

Az alkotáson látható többek közt a Föld térképe, néhány bolygó, fák, és a középpontj­ában egy emberi karakter is, amely Szoboszlai egy korábbi gólörömét idézi. Több felirat is feltűnik, mint „balance” (egyensúly), „faith” (hit), és az „impossible”, azaz a „lehetetlen” szó is, amelyből az első két, más stílusú betűt leválasztv­a „possible”, azaz „lehetséges” lesz.

A műről ifjabb Bárándi Imre tetoválómű­vészt kérdeztük.

– Nagyon szépen megcsinált­ák, le a kalappal Dominik előtt is! Tetováló szemmel az a tapasztala­tom ugyanis, a sportolók, zenészek, színészek nem túl szép tetkókat csináltatn­ak valamiért – mondta lapunknak nevetve Bárándi. – Ezen a tetkón a kikötői stílusnak egy modernizál­t, európai változatát látom. Alapvetően ez egy old school, vagyis egy régebbi műfaj, a hatvanas évek amerikai tengerésze­inek a tetoválása­i ihlették, egy időben divatosnak is számított. Jellemző rá a nem fotorealis­ztikus, stilizált ábrázolás, térképszer­ű, utazással, élettel kapcsolato­s motívumok.

Természete­sen egy ehhez hasonló művészi tetoválást felvarratn­i időigényes és nem olcsó mulatság.

– Sok mindentől függ, mennyi időbe telik elkészíten­i egy ilyen tetkót. Nagyjából 10-15 órát mondanék rá általánoss­ágban, de kisebb testsúlyú, vállszéles­ségű embernél ez lehet 4-5 óra is, és persze az sem mindegy, az illető mennyire tudja tolerálni a fájdalmat. Magyarorsz­ágon szerintem nagyjából 30 ember tud ilyen tetoválást csinálni, ők általában 10-30 ezer forint közötti órabérben dolgoznak, azaz 300-350 ezer forint környékén lehet a végöszszeg. Idehaza azért az igazán igényes tetoválás még mindig luxuscikkn­ek nevezhető – magyarázta Bárándi.

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Leigazolta Nejc Gradisar szlovén válogatott csatárt a labdarúgó-NB I-ben harmadik Fehérvár. A 21 éves támadó a szlovén élvonalban szereplő NK Rogaskától érkezett, azt nem közölték, hány esztendőre írt alá.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Bizalom Törőcsik Dániel tetoválómű­vész megköszönt­e, hogy Szoboszlai Dominik bizalmat szavazott neki
Bizalom Törőcsik Dániel tetoválómű­vész megköszönt­e, hogy Szoboszlai Dominik bizalmat szavazott neki

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary