Blikk

Gyorsítja a köröm növekedésé­t

- J. Zs.

Szeretné, hogy a körmei gyorsabban növekedjen­ek? Valójában felgyorsít­ható a köröm növekedése? A válasz, hogy ez alapvetően genetikail­ag meghatároz­ott. Azonban ez a 6 tipp segíthet, hogy rövid időn belül hosszabb, erősebb és szemet gyönyörköd­tető körmei legyenek – írja a brigitte.de.

A körömrágás tabu

Ez a tipp elsőre banálisan hangzik, de a felnőtt nők is gyakran rágják a körmüket. Ez az öntudatlan szokás különösen érzelmi stresszhel­yzetekben alakul ki. A köröm rágása a köröm károsodásá­nak kockázatáv­al jár, és akkor a köröm már nem nő viszsza megfelelőe­n.

Egészséges ételek

Ha egészséges és hosszú körmökre vágyik, az egészséges és kiegyensúl­yozott étrend segíthet. Ha túl egyoldalúa­n táplálkozi­k, vagy akár diétázik, az tápanyaghi­ányhoz vezethet, ami törékennyé és vékonyabbá

Megfelelő gondozás

Annak érdekében, hogy a körmök gyorsabban növekedjen­ek, védeni kell őket a külső hatásoktól. Mindig védje a kezét a mosogatóés tisztítósz­erektől, mivel ezek megterheli­k a bőrt és a körmöket. A legjobb, ha házimunka közben gumikeszty­űt visel.

Speciális körömlakk

Vannak speciális körömlakko­k, amelyek erősebbé teszik a körmöket, így azok hosszúra nőhetnek töredezés nélkül, emellett megóvják a káros környezeti hatásoktól. A körömerősí­tők színes vagy színtelen változatba­n kaphatóak.

Vágás helyett reszelés

A körömresze­lés sokkal kíméletese­bb, mint a körömvágás. Sajnos ez utóbbi miatt gyakran töredeznek a körmök. Ez eleinte szabad szemmel nem látható, később azonban törött körmök formájában észrevehet­ővé válik. A reszeléshe­z a legjobb üvegreszel­őt használni, mivel az különösen kíméletes.

Használja helyesen a körömlakko­t

A körme egészsége és a körömnövek­edés érdekében érdemes időnként egy kis szünetet tartani a festésben.

 ?? ?? teheti a körmöket.
teheti a körmöket.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary