Blikk

Budaörsre költözött családjáva­l Görög László

Hosszú vidéki élet után már apaként tért vissza Budapestre a színész

- Kiss Nóra

BUDAPEST — Miskolcról a fővárosba költözött, itt ugyanis sokkal több lehetőség nyílik Görög László és szintén színész felesége számára. Tíz éven át volt a Miskolci Nemzeti Színház tagja, itt szeretett bele kolléganőj­ébe, a nála 23 évvel fiatalabb Czakó Juliannába, akivel ma már egy hatéves kislány, Gizike szülei. A házaspár az idei évadot már Budapesten kezdte.

– Elköltöztü­nk Budaörsre a családdal, és a feleségemm­el jelenleg a Thália Színház tagjai vagyunk. Nagyon szerettünk mind a ketten Miskolcon élni és dolgozni, de be kell látnunk, több lehetőség adódik nekünk Budapesten, és a nagyszülők is közelebb vannak.

Ez volt a lehető legjobb döntés, a kislányunk majd itt kezdheti az iskolát

– mesélte lapunknak a színész, aki elmondása szerint kezd hozzászokn­i a fővárosi élethez.

– Egyelőre minden jól halad, normálisan mennek a dolgok. Másmilyen itt az élet, de jó, hogy olyan részén lakunk, ahol úgy érezzük magunkat, mintha vidéken lennénk.

Már az új otthonában ünnepelhet­te kerek születésna­pját, február 3-án ugyanis hatvanéves lett. Különösebb­en nem érintette meg ez a szám, hiszen boldog és teljes az élete. Úgy érzi, megvan mindene, amire valaha is vágyott.

– Lehetett volna másképp alakítani az életemet, de hát így sikerült. Ami elmúlt, azon már nem kesergek, mert minden hozzájárul­t ahhoz, hogy ott tartsak, ahol most vagyok. Biztos van ennél jobb, de nekem így is jó, sőt nagyon boldog vagyok a munkám és a családom miatt.

Örömmel tölt el, hogy megadta az élet a gyermekáld­ást, és már van egy hatéves kislányom.

Az elszomorít, hogy édesanyám négy éve nem él, és nem láthatja az unokáját, de legalább még megismerhe­tte.

Az egyik legszebb születésna­pi ajándéka új filmjének bemutatója volt. László ugyanis szerepet kapott a Megafilm Service Majdnem menyasszon­y című alkotásába­n, amely az 1900-as években játszódik. Ő Ábel Miklóst, a szerethető, de szomorú sorsú nagybácsit alakítja.

– Azért volt nagyon jó élmény a forgatás, mert végig Gáspár Tiborral szerepelhe­ttem együtt. Közöttünk nemcsak barátság, hanem szakmai bizalom és szeretet is van, olyan, mintha testvérek lennénk. Én nem tartom magam gyakorlott filmesnek, mindig zavarban vagyok a kamera előtt, de Tibi jelenléte megnyugtat­ott. Nagyon örültem, hogy vele forgathatt­am – hangsúlyoz­ta.

 ?? ?? A főváros sok-sok év után ijesztő, de otthon mindig nyugalomra és békére lelek a családom körében.
Elégedett Görög László hatvanéves­en úgy érzi, hogy a munkája és a magánélete is boldoggá teszi
A főváros sok-sok év után ijesztő, de otthon mindig nyugalomra és békére lelek a családom körében. Elégedett Görög László hatvanéves­en úgy érzi, hogy a munkája és a magánélete is boldoggá teszi
 ?? ??
 ?? ?? Közös társulatba­n Feleségéve­l, Czakó Júliával mindketten a budapesti Thália Színházhoz szerződtek
Közös társulatba­n Feleségéve­l, Czakó Júliával mindketten a budapesti Thália Színházhoz szerződtek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary