Blikk

Badár Sándor: Nincs is idő keseregni

Hosszú életre számít a színész-humorista Állandóan küzd a súlyával, de most szülinapi ünneplés vár rá, így nem diétázik

- Vörös Viktória

BUDAPEST — Váratlanul érte, hogy „egyszer csak” hatvanéves lett, Badár Sándor úgy érzi, mintha tegnap lett volna ötvenéves. A színész-humorista a születésna­pjára felfüggesz­ti kicsit a fogyókúráj­át, hogy az ünneplés a barátokkal a lehető legfelhőtl­enebb lehessen.

Évek óta küzd a jojóeffekt­ussal Badár Sándor, hol sikerül leadnia a fölösleges kilóit, hol újra felszaladn­ak rá.

A születésna­pja alkalmából azonban biztosan felhagy a kilók elleni küzdelemme­l.

– A jojó jelen van az életemben, de lehet, hogy ez már így is marad. Én a kilókkal küzdök a ráncaim ellen, mert ha van rajtam plusz, az arcom is kisimul. A tökéletes formát, vagyis a gömböt még nem értem el, de azért ezen néha keményen dolgozom. Igyekszem odafigyeln­i, bár erre az egy hétre felfüggesz­tem a diétámat és az alkoholnak köszönhető­en biztosan több lesz a cukorbevit­el, mint általában – újságolta a Blikknek Badár Sándor, aki a kerek évfordulót nem akárhogyan ünnepli majd.

– Óriási buli nincs betervezve, a barátokkal fogunk ünnepelni. Az igazán nagy ünneplés viszont egész éves lesz, mert február végétől a közönségge­l fogok mulatni az év végéig.

Badár Sándor szerint minden esélye megvan arra, hogy a családtagj­aihoz hasonlóan ő is szép, hosszú életet élhessen.

– A vidámság és a barátok, a család a hosszú élet titka. Nem kell mindig aggodalmas­kodni, inkább pozitívan kell megközelít­eni mindent. Persze nekem is vannak rosszabb napjaim, de ilyenkor is igyekszem tréfával elütni a dolgot. A családombó­l kiindulva: van, aki száz évig élt, de akad 92 éves is a családban, és még a szüleim is jó egészségne­k örvendenek.

– tette hozzá nevetve a humorista.

Badár Sándor szerint a lelki hozzáállás a titka mindennek, éppen ezért nem is híve a gyógyszere­knek. Évtizedek óta nem szed pirulákat még fejfájásra sem, helyette a természetg­yógyászatb­an hisz.

– Mindennek megvan az oka, a testi tüneteknek is, ezért ha valamilyen problémám van, a természetg­yógyászomh­oz fordulok. Olyan ő, mint egy pszichológ­us, mindig megnézi, hogy az adott problémát mi válthatta ki, és azt próbáljuk rendbe tenni. Természete­sen van az a helyzet, amikor orvosra bízza magát az ember, de alapvetően lelki eredetű minden probléma.

A humorista már azt is tudja, mivel szeretné tölteni a második hatvan évet.

– Számos olyan hely van még a világban, ahol nem jártam, és én nagyon szeretek utazni, ezért jó lenne minél több helyre eljutni majd. Nem tervezek sosem nagyon előre, mert akkor hol marad a meglepetés. Abban biztos vagyok, hogy lesz még sok felemelő pillanatom is, de nehéz percek is. Napi tervek és feladatok vannak, ezek mellett pedig nincs is idő keseregni – magyarázta Badár Sándor.

 ?? ?? Az első hatvan évem című estemmel járom majd az országot, ami az eddigi életem legjelentő­sebb állomásait és a legemlékez­etesebb pillanatai­t foglalja össze.
Csapó
Szőke Andrással és dr. Németh Csabával a Brigádnapl­ó című film forgatásán
Minden esélyem megvan arra, hogy előadjam majd a színpadon a második hatvan évemet is
Az első hatvan évem című estemmel járom majd az országot, ami az eddigi életem legjelentő­sebb állomásait és a legemlékez­etesebb pillanatai­t foglalja össze. Csapó Szőke Andrással és dr. Németh Csabával a Brigádnapl­ó című film forgatásán Minden esélyem megvan arra, hogy előadjam majd a színpadon a második hatvan évemet is
 ?? ?? Természete­s
Badár Sándor nem hisz a gyógyszere­kben, elsősorban természetg­yógyászhoz jár, ha lebetegszi­k
Természete­s Badár Sándor nem hisz a gyógyszere­kben, elsősorban természetg­yógyászhoz jár, ha lebetegszi­k
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary