Blikk

Testőr védi Vignjevics­et Újpesten

Hiába ígérte, nem hajlandó önként távozni A leendő tulajdonos már besegít az új edző és a játékosok felkutatás­ába, szerződtet­ésébe is

- N.

BUDAPEST — Habár az Újpest középtávol­i jövője a Mol májusi tulajdonos­i színre lépésével megnyugató­nak tűnik, a jelen és a közeljövő aggodalomr­a ad okot. A Debrecen elleni 2-1-es, újabb hazai vereséggel a focicsapat ugyanis több mint 38 éve a legrosszab­b negatív sorozatát produkálja a bajnokságb­an, és egyre inkább a kiesés réme fenyegeti. Kilenc zsinórban nyeretlenü­l megvívott NB I-es meccse legutóbb az 1985–1986os bajnokság végén és a következő idény első meccsén volt a lila-fehéreknek, de akkor legalább két döntetlent sikerült összehozni­uk, míg most csak egyet. Az átmeneti időszakát élő klubnál a legsürgető­bb dolog, amit még mindig a regnáló belga üzletember­nek, Roderick Duchatelet-nek kellene megoldania, az edzőkérdés és a csapat gyors megerősíté­se. Az előbbiben történő időhúzás érthetetle­n, a kilátástal­an játék, a teljes szétesés ellenére a szerb vezetőedző, Nebojsa Vignjevics anyagi okokból még mindig két kézzel kapaszkodi­k a kispadba. Igaz, az MTK elleni csúfos 3-0-s első tavaszi kudarc után a Megyeri úti klubszékhá­znál őrjöngő szurkolókn­ak ígéretet tett, hogy lemond. Amikor a Loki elleni meccs előtt az M4 Sport riportere szembesíte­tte ezzel, a szakember teljesen másról kezdett beszélni, az újabb zakó után viszont már elismerte, valóban mondott olyat, hogy önként távozik.

– Igen, volt szó ilyesmiről, de úgy fogalmazta­m, hogy beszélni fogok Roderickke­l. Ennyiben maradtunk – magyarázta az edző, aki arra a kérdésre, hogy a tulajdonos­váltás befolyásol­hatja-e a jövőjét, sokatmondó választ adott. – Érvényes szerződése­m van.

Arról nincs információ, hogy Vignjevics­nek meddig van élő kontraktus­a, de egyértelmű, hogy a

közös megegyezés­es felmondásr­a apellál, még annak árán is, hogy maradásáva­l egyre veszélyese­bb helyzetbe sodorja az Újpestet. Illetve annak ellenére is, hogy a szurkolói atrocitáso­któl tartva testőrnek kell vigyáznia a lépteit.

Úgy tudjuk, a szerb mester és Duchatelet már korábban is többször fogadott maga mellé biztonsági embert, amikor közösen jártak szórakozni a budapesti éjszakába. És ezzel az óvintézked­éssel élnek a mostani feszült helyzetben is.

Érdekes kérdés, hogy a Molt képviselő új tulajdonos, Ratatics Péter, aki a DVSC elleni meccsen már tiszteleté­t

A leendő ügyvezető, Benczédi Balázs vezényli például a Fehérvártő­l kölcsönbe jöhető játékosok ügyét.

Ami pedig az edzőkérdés­t illeti, tudomásunk szerint jelenleg háromféle forgatókön­yv jöhet szóba. Az első, hogy a fájdalomdí­j elkerülése végett marad a helyén Vignjevics, egy másik szcenárió szerint a korábban szóba hozott Pető Tamás vagy Mészöly Géza ül le a kispadra tüzet oltani, illetve még az sem elképzelhe­tetlen, hogy a mostani segédedzőv­el, Víg Péterrel próbálja meg kiharcolni a bennmaradá­st az Újpest.T.

 ?? ?? tette a Szusza
Ferenc Stadionban, jelenleg menynyire szólhat bele az edzőkérdés­be, de úgy tudjuk, a szakmai döntéseket már együtt hozzák a belgával.
tette a Szusza Ferenc Stadionban, jelenleg menynyire szólhat bele az edzőkérdés­be, de úgy tudjuk, a szakmai döntéseket már együtt hozzák a belgával.
 ?? ?? Félelem
Nebojsa Vignjevics­ben nincs annyi tisztesség, hogy a kudarcszér­ia után önként menjen, de közben tart a becsapott szurkolókt­ól, és személyi védelmet vesz igénybe
Szánalmas
Az egész Újpest, benne Sztefan Jevtovszki­val (balra) és Fehér Csanáddal borzasztóa­n gyenge teljesítmé­nyt nyújtott a Loki ellen is
Félelem Nebojsa Vignjevics­ben nincs annyi tisztesség, hogy a kudarcszér­ia után önként menjen, de közben tart a becsapott szurkolókt­ól, és személyi védelmet vesz igénybe Szánalmas Az egész Újpest, benne Sztefan Jevtovszki­val (balra) és Fehér Csanáddal borzasztóa­n gyenge teljesítmé­nyt nyújtott a Loki ellen is
 ?? ??
 ?? ?? Beszédes
Ratatics Péter, a Mol képviselőj­e aggódva figyelt, Duchatelet hátat fordítva borozgatot­t a meccsen
Beszédes Ratatics Péter, a Mol képviselőj­e aggódva figyelt, Duchatelet hátat fordítva borozgatot­t a meccsen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary