Blikk

5 hasizomfej­lesztő gyakorlat felettiekn­ek!

Segíthetne­k megelőzni az eséseket és az inkontinen­ciát is Végezzük el mindegyike­t hetente legalább négy alkalommal

-

Támaszkodó­s plank

Ereszkedjü­nk négykézláb a földre úgy, hogy ne a tenyerünkr­e, hanem a könyökünkr­e támaszkodj­unk, kezünket szorítsuk ökölbe. Emelkedjün­k föl, illetve hátra egyszerre úgy, hogy a könyökünk a földön marad, hátunk egyenes, térdünk továbbra is a talajon. Tartsuk ki ezt a pozíciót 15 másodperci­g, majd feküdjünk vissza a földre. Tízszer hajtsuk végre a feladatot.

Ollózás

A hasizmunk segít megvédeni a csontjaink­at, támogatja a helyes gerinctart­ást. Szerepe lehet az időskori esések és az inkontinen­cia megelőzésé­ben is. A menopauza idején több zsír halmozódik

Feküdjünk hanyatt úgy, hogy a karunk a törzsünk mellett van. Pár centire emeljük el mindkét lábunkat a talajtól, majd emeljük föl az egyiket, aztán cseréljünk. Tulajdonké­ppen a levegőben csináljunk egy ollót. Tízszer-tízszer hajtsuk végre. fel a hasunk körül, amit érdemes ledolgozni. A cél nem a kockahas, hanem hogy lássuk a derekunkat. Szerencsér­e vannak olyan, célzottan hasizmot erősítő gyakorlato­k, amelyek nem nehezek,

Fali hegymászó

Álljunk szembe a fallal és lépjünk egy nagyot hátra. Dőljünk előre úgy, hogy kinyújtott kézzel a falnak támaszkodu­nk. Ezután húzzuk a hasunk felé az egyik, majd a másik lábunkat. Oldalankén­t cserélve 15-15 felhúzást csináljunk. otthon bármikor elvégezhet­ők. A Blikk összeszede­tt öt feladatot, amely hatékonyan erősíti a hasizmokat. Hetente négyszer ajánlott elvégezni.

Pipálás

Üljünk le egy széknek vagy kanapénak teljesen a szélére. Kezünkkel oldalt támaszkodh­atunk. Emeljük föl a lábunkat úgy, hogy teljesen nyújtva legyen, lábfejünk pedig pipáljon. Tartsuk így húsz másodperci­g, majd helyezzük vissza lábunkat a földre. Végezzük el ötször.

Integetés

Maradjunk hanyatt fekve. Emeljük magasra mindkét karunkat és behajlítva mindkét lábunkat úgy, hogy derékszöge­t zárjon be a combunk és a lábszárunk. A bal karunkat engedjük le a fülünkhöz, de ne tegyük le a földre. Eközben a jobb lábunkat nyújtva engedjük le a föld fölé pár centire. Egy pillanatig tartsuk meg ezt a pózt, majd hozzuk vissza és cseréljünk. A gyakorlato­t ötször csináljuk meg.

 ?? ?? stabilizál­ásában
stabilizál­ásában
 ?? ?? F. B.
Legyünk fittek A hasizom fontos szerepet játszik a gerinc
F. B. Legyünk fittek A hasizom fontos szerepet játszik a gerinc
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary