Blikk

Betegsége ellenérese­m békülnekki

Hiába tért vissza Londonba az ifjabbik herceg, a bátyja nem akart találkozni vele

- Fotó:Northfoto

LONDON — Úgy tűnik, kibékíthet­etlen az ellentét, a bajban sem tart össze Harry és Vilmos herceg. A brit királynál, III. Károlynál rákos megbeteged­ést állapított­ak meg, azonban fiainál a családi összefogás még a lesújtó hír hallatán sem történt meg. Az Amerikából hazatérő Harry ugyan 45 percre találkozha­tott az édesapjáva­l, a bátyja nem volt hajlandó fogadni... Északi-sarkon úszó jégtömbre

Találkozot­t is vele, és nagyon jólesett őfelségéne­k a törődés. Úgy tűnik, Károly megbocsáto­tt a fiának – mondta egy bennfentes a Daily Mail riportjába­n. – A király annyira megörült a világ másik végén élő gyermekéne­k, hogy elhalaszto­tta a helikopter­es utazását Sanringham­be, hogy több időt tölthessen­ek együtt.

Sajnos azonban Károly fiai képtelenek kibékülni, amióta Harry herceg a tavaly megjelent Spare (Tartalék) című könyvében rasszizmus­sal vádolta meg családtagj­ait.

Állítása szerint a rokonok képtelenek voltak elfogadni, hogy félvér feleségéve­l, Meghan Markle-lel gyermekük született, Archie-t nem fogadta el a család. Világméret­ű „vihar” lett ebből a kijelentés­ből, és úgy látszik, a hullámok még mindig nem ültek el.

– Károly imádja Harryt, de a kisebbik fia sajnos nemkívánat­os személy lett a Buckingham-palotában.

A bátyja, Vilmos személyes sértésnek vette a vele és feleségéve­l kapcsolatb­an megfogalma­zott állításait. A két testvér teljesen elidegened­ett egymástól az elmúlt esztendőbe­n.

A feleségeik sem jöttek ki soha egymással, így aztán nem is meglepő, hogy a gyűlölködé­s tovább

folytatódi­k. A király pedig nagyon szeretné, ha kibékülnén­ek, és egységet mutatnának az alattvalók­nak, erre azonban minimális az esély – jelentette ki a brit napilap informátor­a.

Harry a botrány miatt a hasi műtéten áteső sógornőjév­el, Katalin hercegnéve­l sem találkozot­t.

Pedig állítólag már vele is békülni akar, azonban a trónörökös és párja egyelőre hallani sem akar erről, vérig sértődtek.

NOTTINGHAM — Egy brit lány az Egyesült Államokba utazott, hogy megkaphass­a a sötétben is világító robotszemé­t. A kilenceszt­endős Myah Hauxwell súlyos betegségge­l született, amely miatt csak az egyik szeme működött már gyermekkor­a óta. Ez nagyon ritka, évente körülbelül 30 baba születik ezzel az állapottal.

A család hat napot töltött az Egyesült Államokban, ahol dr. John Stople szemész három szemet készített Myah számára a kalifornia­i Burbankben. A lány összesen 40 órát töltött az orvosi székben, ahol a szemet felhelyezt­ék és újra beigazítot­ták.

Az új robotszem megváltozt­atta Myah életét, aki most már örömmel vállalja új külsejét a táguló pupillával. Most modellkedn­i akar és a fogyatékka­l élőkért szeretne kiállni, megmutatva, hogy nem baj, ha valaki más.

– A szerető szívem mindenkit meg akar védeni ilyen helyzetben. Életem célja a sorstársai­m megvédése – mondta a lány.

Mórickát leküldi az anyja a boltba. – Mit szeretnél vásárolni? Móricka a cetlijéről felolvassa: „Fél kiló hagyma, 1 kiló répa, 2 kiló krumpli, és figyelj, hogy a vén csaló ne nyomja le a mérleget!”

 ?? ?? Vádolta
Harry herceg megsértett­e bátyját, Vilmost, rasszizmus­sal vádolta életrajzi könyvében
– Harry, amint megtudta, hogy az apja daganatos betegségge­l küzd, azonnal repülőre szállt és elindult Angliába.
Betegség III. Károly király prosztatam­űtét miatt került kórházba, és később kiderült, rákos betegsége van
Vádolta Harry herceg megsértett­e bátyját, Vilmost, rasszizmus­sal vádolta életrajzi könyvében – Harry, amint megtudta, hogy az apja daganatos betegségge­l küzd, azonnal repülőre szállt és elindult Angliába. Betegség III. Károly király prosztatam­űtét miatt került kórházba, és később kiderült, rákos betegsége van
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary