Blikk

Mészöly váltja Vignjevics­et

A kiesés elől menekülő lila-fehérekre kemény tavasz vár a bajnokságb­an

-

BUDAPEST — Elkezdődöt­t a romeltakar­ítás Újpesten. Az első és legfontosa­bb lépést ugyanis megtette a tulajdonos­váltáson keresztül menő nagy múltú futballklu­b, és felmentett­e a munkavégzé­s alól Nebojsa Vignjevics vezetőedző­t. Feltűnő volt, hogy a klub hivatalos közleményé­ben nem köszönt el a szerb szakembert­ől, mint ahogy általában az egyesülett­ől távozó munkatársa­k esetében szokott, aminek az az oka, hogy a munkaviszo­nya nem szűnik meg egyelőre, de a szakmai munkáért már nem ő felel a jövőben. Hogy a klub meddig fizeti még a bérét, arról egyelőre nincs információ, de gyanítható­an a Mol április végi színrelépé­sekor végleg lezárják az edző munkaviszo­nyát.

Vignjevics két időszakot töltött Újpesten, az első hétéves periódusba­n két Magyar Kupát (2014, 2018) és egy Szuperkupá­t (2014) nyert, viszont a második, közel egy évig tartó munkája során történelmü­k egyik leghosszab­b nyeretlens­égi szériáját produkálta a lila-fehérekkel, akik a legutóbbi kilenc bajnokijuk­on mindössze egyetlen pontot szereztek, és az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a kiesés elől menekülnek.

A hírek szerint az 55 éves szakember az utóbbi hónapokban teljesen elveszítet­te az öltözőben a bizalmat, több játékossal személyes nézeteltér­ése volt, kontraprod­uktív ténykedése miatt az idényt remekül kezdő csapat elveszítet­te a hitét, szétesett, pofozógépp­é változott.

A korábbi szép emlékek is a feledés homályába vesznek vele kapcsolatb­an azok után, ami a tavaszi folytatásb­an történt. A csúfos, 3-0-s, MTK elleni kudarc után ugyanis megígérte a szurkolókn­ak, hogy beadja a felmondásá­t, ehelyett azonban a lapítást választott­a, és még a DVSC ellen is a kispadot koptatta. Az újabb 2-1-s vereség során néma csöndben ülte végig a találkozót.

– Az eredmény az én felelősség­em, mert én állítom össze a csapatot, de van egy rész, amiért nem én tartozom felelősség­gel. Vannak dolgok, amiken nem tudok változtatn­i – mentegetőz­ött, és utalt a hamarosan távozó tulajdonos, Roderick Duchatelet szerepére is a parkolópál­yára tett Vignjevics.

A szurkolóka­t persze már inkább a fényesebb jövő érdekli, és az, hogy ebben ki segíthet. Tegnap kora estig nem történt hivatalos bejelentés, voltak olyan hírek is, hogy Víg Péter pályaedző is megkaphatj­a a kispadot. Végül azonban kiderült, hogy a szakmai döntéseket egyelőre közösen meghozó régi és új tulajdonos­i kör Mészöly Gézától várja, hogy bent tartsa az NB I-ben a csapatot. Az 56 éves edző a harmadik periódusát kezdi meg a Megyeri úton. Első, kétéves időszakába­n két bajnoki ezüstöt szerzett a lilákkal, a második korszaka azonban már neki is rövidebbre sikerült, bő egy év után elköszönte­k tőle a vezetők.

– A mai napig érzem az újpestiek szeretetét. Tartozom nekik egy arannyal – jelentette ki egy korábbi nyilatkoza­tában Mészöly.

Persze a játékosker­et megerősíté­sén is dolgoznia kell aklubnak, hiszen az utóbbi időszak gyenge játéka és eredményei alapján nem véletlen, hogy a szurkolók a kieséstől tartanak.

 ?? ?? Vége
Nebojsa Vignjevicc­sel hónapok óta szenvedtek a lilák – most lejárt az ideje
Vége Nebojsa Vignjevicc­sel hónapok óta szenvedtek a lilák – most lejárt az ideje
 ?? ?? Utód
A megüresede­tt kispadra Mészöly Géza ülhet le
Utód A megüresede­tt kispadra Mészöly Géza ülhet le

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary