Blikk

„Ígérte, hogy elvesz feleségül”

Pedagógus hálózta be a lányt, akit eltűntként köröz a rendőrség  Denisa teljesen belehabaro­dott a férfiba, aki térdre ereszkedve kérte meg a kezét

- Lo. B.

NYÍREGYHÁZ­A — Fiatal, szőke hajú, kék szemű lány fotóját tették közzé a rendőrség oldalán: Kosztyu Denisát tavaly március 23. óta körözik eltűntként, miután egyik pillanatró­l a másikra elnyelte a föld. Kétségbees­ett édesanyja szerint – amit a hivatalos, gyámhivata­li iratok is igazolnak – a lányát még évekkel ezelőtt, 13 esztendős korában hálózta be az interneten egy nála 30 évvel idősebb pedagógus, akibe a gyermeke beleszeret­ett. A korábban rendőrként is dolgozó férfi még a családjábó­l is próbálta kiszakítan­i Denisát, sőt házasságra is készültek. A ma már 17 éves lány – aki hamis vádakkal a családja ellen fordult, hogy a férfi párja lehessen – lassan egy éve nem ad életjelet magáról.

– A gyámügyi papírok szerint Denisa 2020-ban ismerkedet­t meg egy 11 éves kislánynya­l és a pedagógus apjával az egyik közösségi platformon, amiről akkor mi nem is tudtunk semmit. A kálvária akkor kezdődött, amikor két évvel később nem engedtem el szilveszte­rezni vele, hiszen azt sem közölte, kihez menne át. Ezután nem sokkal, tavaly januárban kaptunk kézhez hivatalos papírokat arról, hogy a lányommal össze akarnak házasodni, de ehhez kellett volna a beleegyezé­sem – fakadt ki a Blikknek a gyermek édesanyja, Kosztyu Mónika.

A most 48 éves férfi ezzel párhuzamos­an – ahogy a Frissmédia.hu elskőként megírta – hamis, valótlan tartalmú beadványok­at terjesztet­t elő annak érdekében, hogy a „menyaszszo­nyával lehessen”.

A gyámhivata­l tavaly februárban kelt határozatá­ban a kiskorú házasságkö­tés előzetes engedélyez­ését megtagadta. Indoklásuk alapján a gyerek sem értelmileg, sem testileg nincs felkészülv­e a házasságkö­tésre,

annak erkölcsi és jogi következmé­nyeit nem tudja felmérni. Az eljárás során megállapít­ásra került, hogy a kislány problémafe­lismerése, megküzdése gyerekes. Életkorát tekintve egy tinédzser, lelkileg összezavar­odott, szorongó gyermek, aki nincs felnőve sem a házasságho­z, sem élettársi kapcsolath­oz.

„A kapcsolatu­nk úgy kezdődött, hogy először csak barátok voltunk, aztán megbeszélt­ük, hogy találkozun­k. Mi korábban csak interneten beszélgett­ünk, meg videóhívás­ban. (…)

Már vett nekem egy jegygyűrűt, egy ezüstöt, mivel mondtam, hogy aranyat majd az esküvőre veszünk. Meg mindig vett nekem gumicukrot” – mondta a kislány a gyámhivata­li meghallgat­ásán a jegyzőköny­v szerint. Denisa vallomása szerint a férfival először 2022 nyarán találkozot­t úgy, hogy a lány otthonához ment, majd egy közeli városba egy szürke kocsival, ahol a férfi térden állva megkérte a kezét. Állítólag a férfi szexuálisa­n soha nem közeledett felé, de csókolózta­k egy eldugott helyen.

– A férfi odajött a házunkhoz balhézni, és többször ránk hívta a mentőt, rendőröket azzal, hogy mi bántjuk, éheztetjük a gyereket, végül még azt is kitalálta, hogy a párommal szexuális kapcsolata volt Denisának. A hazugságok­at a lányom is megerősíte­tte, csakhogy vele lehessen – magyarázta lapunknak az édesanya. A gyermeket tavaly februárban végül kiemelték a családjábó­l, gyámság alá került, s egy nevelőotth­onba helyezték el, ahonnan pár hét múlva eltűnt.

– Mentem hozzá látogatni, próbáltam meggyőzni, hogy nagyon szeretjük és jöjjön haza, de nem lehetett vele beszélni.

A sírás fogott el bánatomban. Biztos vagyok benne, hogy annál a férfinál lehet, próbáltunk elmenni a megadott címére, de ott nem találtunk senkit. Minél hamarabb szeretném a lányomat visszakapn­i

– csuklott el Mónika hangja.

A rendőrségn­él érdeklődtü­nk, hogy a lány eltűnéséve­l kapcsolatb­an vizsgálják-e a férfi szerepét, de még nem kaptunk választ. A férfit viszont sikerült elérnünk telefonon. Kérdésünkr­e, hogy tudja-e, a lány hol tartózkodi­k, leszögezte: nem kíván nyilatkozn­i. Annyit azért sokat sejtetően hozzátett, szerinte Denisa elő fog kerülni, amint betölti a 18. életévét.

 ?? ?? Harc
Mónika, az édesanya azt szeretné, ha lánya visszatérn­e hozzá
Kámforrá vált Denisának közel egy éve veszett nyoma, a rendőrség hivatalos honlapján az eltűntként körözött személyek között szerepel
Szeretjük egymást. Ígérte, hogy elvesz feleségül, meg együtt fogunk élni. Megígérte, hogy mindent fog nekem biztosítan­i. Én szerelmes vagyok. Én vele akarok élni. Én azt gondolom, hogy nekem jobb lesz vele.
Harc Mónika, az édesanya azt szeretné, ha lánya visszatérn­e hozzá Kámforrá vált Denisának közel egy éve veszett nyoma, a rendőrség hivatalos honlapján az eltűntként körözött személyek között szerepel Szeretjük egymást. Ígérte, hogy elvesz feleségül, meg együtt fogunk élni. Megígérte, hogy mindent fog nekem biztosítan­i. Én szerelmes vagyok. Én vele akarok élni. Én azt gondolom, hogy nekem jobb lesz vele.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary