Blikk

Mészöly hitet akar adni az újpesti focistákna­k

-

BUDAPEST — Az

NB I-es labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulóján­ak egyik legizgalma­sabb kérdése, hogy az Újpestre 12 és fél év után visszatérő vezetőedző, Mészöly Géza fel tudja-e rázni a vasárnap Diósgyőrbe­n pályára lépő (M4, 14.45), kilenc bajnoki mérkőzés óta nyeretlen lila-fehéreket. Az 56 éves szakember a harmadik időszakát kezdi meg a Megyeri úton, de nincs könnyű helyzetben, mert egy atomjaira hullott, önbizalomv­esztett, kiesés elől menekülő társaságot kell felráznia, ráadásul az újbóli, miskolci bemutatkoz­ása előtt mindössze két edzést tud vezényelni a játékosain­ak.

– Hihetetlen­ül jó érzésekkel töltött el visszatérn­i a Megyeri úti stadionba, főleg úgy, hogy komoly feladatot kaptam – magyarázta az M4-nek Mészöly, aki korábban két ezüstérmet szerzett az Újpesttel, és végig hitt abban, hogy egyszer még visszatérh­et a klubhoz. –

A legfontosa­bb, hogy a görcsösség­et feloldjuk, és visszaadju­k a játékosokn­ak a hitet. Tudom, ez mivel jár, hiszen amikor először voltam az Újpest edzője, akkor is a nyolcadik helyen vettem át a csapatot. Igyekszem lelkesedés­sel, szakmai alázattal, a rutinommal elérni, hogy ne görcsöljen­ek. Egyszerűen élvezni kell a futballt, még ha tudjuk is, mik az elvárások velünk szemben.

Mészöly elárulta, a háttérben már folynak a tárgyaláso­k azokkal a játékosokk­al, akik a február 14-i, hazai átigazolás­i határidő lejárta előtt még csatlakozh­atnak a kerethez.

Jó esély van arra, hogy a Mezőkövesd­től sikerül 300 ezer euróért (116,3 millió Ft) kivásároln­i a jelenleg 8 gólos szerb csatárt, Sztefan Drazsicsot.

 ?? ?? Visszatéré­s Mészöly Géza harmadszor ülhet le az újpesti futballcsa­pat kispadjára
Visszatéré­s Mészöly Géza harmadszor ülhet le az újpesti futballcsa­pat kispadjára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary