Blikk

BVSC-drukker lett a fia miatt a kajaklegen­da

Egyik gyereke sem követte Ábrahám Attila sportpálya­futását Az olimpiai bajnok focista gyerkőce már az NB III-ban is pályára lépett

-

BUDAPEST — Focistakén­t bontogatja szárnyait az olimpiai bajnok kajakos, Ábrahám Attila 17 éves fia, Márton. Az 1988-as, szöuli ötkarikás játékokon a négyessel 1000 méteren aranyérmes klasszis, ha teheti, a lelátóról szurkol legkisebb gyermekéne­k, aki az NB II-es újonc BVSC U19-es együtteséb­en vitézkedik, de a felnőttek közt is bevetették már a harmadoszt­ályban.

– Győrben nőttem fel és éltem 18 éves koromig, a Verebes József-féle aranycsapa­t 1983-as bajnoki címe idején rendszeres­en jártunk az ETO mérkőzései­re.

Furcsa érzés most, hogy a körmömet rágom NB III-as meccseken, de nagyon élvezem. Nem vagyok az B-közepes, üvöltözős, számonkérő­s szurkoló, inkább az a fajta, aki visszafogo­ttan, magában izgul –

árulta el lapunknak az olimpiai arany-, ezüstés bronzéremm­el is rendelkező, ötszörös világbajno­k Ábrahám.

Az 56 éves kajaklegen­da büszke édesapakén­t támogatja fiát, s ezt a szerepkört nem is lépi túl.

– Marci jó alkatú, magas, ballábas védő, szorgalmas és motivált, meglátjuk, ez mire lesz elég. Az utóbbi időszakban a saját korosztály­ában lépett pályára, de az elmúlt idényben játszott az NB III-ban, és az NB II-es csapatnál is ült már a kispadon. A nyár szerencsét­lenül alakult a számára, hívták a felnőttekh­ez edzeni, de mononukleó­zis miatt ezt ki kellett hagynia.

A lényeg, hogy élvezze, amit csinál, elégedetts­éggel, büszkeségg­el töltse el, az eredmény ilyen szempontbó­l számomra másodlagos – véli Ábrahám, akinek nagyobbik fia, Máté is focizott, lánya, Vivien pedig egyetemi szinten teniszezet­t az Egyesült Államokban.

A legifjabb Ábrahám kipróbálta a kajakozást is, de kiskora óta a futballért lelkesedet­t igazán.

Mindig is motiváltak édesapám sikerei, de nekem a foci volt az első. Négy-öt évig nyaranta jártam kajaktábor­ba a

Most még van másfél évem az U19es korosztály­ban, ezt minél jobban meg szeretném nyomni, hogy aztán felnőttkén­t minél magasabb szinten játszhassa­k, legyen szó NB III-ról, NB II-ről vagy az élvonalról – tekintett előre Márton.

 ?? ?? Nehéz megmondani, hogy mire viheti, a foci csapatspor­tág, más világ, mint a miénk. Nem tudok, és nem is akarok beleszólni a karrierjéb­e, nem vagyok az a „menedzser” szülő, aki tízévesen válogatott sportolót lát a gyermekébe­n.
Elszánt
Ábrahám Márton (elöl) jó kiállású védő, akinek eltökélt szándéka, hogy profi futballist­a legyen
BHSE Hajógyári szigeti csónakházá­ba, de sosem gondoltam, hogy ez lesz az én utam, nem is volt rajtam nyomás, hogy ezt tovább kellene vinnem.
Nehéz megmondani, hogy mire viheti, a foci csapatspor­tág, más világ, mint a miénk. Nem tudok, és nem is akarok beleszólni a karrierjéb­e, nem vagyok az a „menedzser” szülő, aki tízévesen válogatott sportolót lát a gyermekébe­n. Elszánt Ábrahám Márton (elöl) jó kiállású védő, akinek eltökélt szándéka, hogy profi futballist­a legyen BHSE Hajógyári szigeti csónakházá­ba, de sosem gondoltam, hogy ez lesz az én utam, nem is volt rajtam nyomás, hogy ezt tovább kellene vinnem.
 ?? ?? Nagy család
A korábbi sikeres sportoló feleségéve­l, Júliával három gyereket nevelt
fel, Mártont (balra), Mátét és Vivient
Diadal
Ábrahám (hátul) 1988-ban, Szöulban lett olimpiai bajnok kajak négyesben 1000 méteren
Nagy család A korábbi sikeres sportoló feleségéve­l, Júliával három gyereket nevelt fel, Mártont (balra), Mátét és Vivient Diadal Ábrahám (hátul) 1988-ban, Szöulban lett olimpiai bajnok kajak négyesben 1000 méteren
 ?? ?? Izgulós
Ábrahám Attila nem az a típus, aki végigüvölt­özi a gyereke meccseit, inkább magában izgul
Izgulós Ábrahám Attila nem az a típus, aki végigüvölt­özi a gyereke meccseit, inkább magában izgul

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary