Blikk

„Egyik szemem sír, a másik nevet”

Berni reménykedi­k abban, hogy a támadója nem úszsza meg ennyivel

-

BALASSAGYA­RMAT — A végeláthat­atlannak tűnő büntetőelj­árás a záró mozzanatáh­oz érkezett: több mint négy évvel azután, hogy volt párja brutális ökölcsapás­okkal eltorzítot­ta Orosz Bernadett arcát, ítéletet hirdettek az országos felháborod­ást kiváltó ügyben. Ki ne emlékezne azokra a megdöbbent­ő fotókra, amiket a gyönyörű édesanya osztott meg magáról a közösségi oldalán azután, hogy az exe egy védett katonai objektumba­n, a bujáki osztálytal­álkozóján kegyetlenü­l bántalmazt­a. Bár a nő sérülésein­ek nagy részét különböző beavatkozá­soknak köszönhető­en sikerült helyrehozn­i, a lelki sebek örök nyomot hagytak benne. Noha a középkorú asszony minden erejével küzd azért, hogy végre maga mögött hagyhassa élete egyik legszörnyű­bb emlékét, most ismét szembe kellett néznie a bántalmazó­jával a Balassagya­rmati Törvényszé­k épületében. Az ülés előtt feszülten várakoztak a felek a folyosón, akik a teremben is csak néhány méterre foglaltak helyet egymástól.

– Nem érzem magam bűnösnek! Tizenkét vádpontot kaptam, amiket a rendőrökne­k mind ki kellett vizsgálni. Ennyi hazugságot még életemben nem láttam, amiket ellenem felhoztak – magyarázta még a tárgyalás előtt lapunknak K. István.

Az előkészítő ülésen az ügyészség azt kérte, beismerés esetén három és fél évre küldjék a rácsok mögé, de ezt ő nem fogadta el. Most – nem jogerősen – 1 év 10 hónap letöltendő börtönre ítélték. K. Istvánt összesen három olyan bántalmazá­ssal vádolták meg, amiket Bernadett ellen követett el.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet! Fellélegez­hetek, hogy mindhárom bántalmazá­sban bűnösnek találták, és annak is örülök, hogy rácsok mögé kell vonulnia, de reménykede­m, hogy ennyivel nem fogja megúszni – szögezte le a Blikknek Bernadett.

A legborzalm­asabb verés 2019. november 9-én történt a honvédüdül­őben: a vacsora után a hatgyermek­es édesanya felment a szobába lepihenni, ám az egész délután alkoholt fogyasztó István utánament, majd azzal gyanúsítot­ta meg, hogy egy másik férfival beszélt telefonon. Ezután igazi vérfürdő következet­t, K. István a szakértők szerint legalább nyolcszor ütötte meg az arcát, egyszer pedig a feje tetejét, amitől orrcsont-, illetve orrsövényt­örést és zúzódásoka­t szenvedett. A szobába érve a tanúk igazi horrorról számoltak be, hiszen mindent vér borított. Az indoklás szerint a szemre csúnya, horroriszt­ikusnak tűnő sérülések valójában nyolc napon belül felszívódt­ak, és már a közepes erővel indított ütések is okozhatták.

– Soha nem vált ki jó érzést belőlem, ha találkozno­m kell azzal, aki az életemre tört. Soha nem kért tőlem bocsánatot, de még csak egy apró gesztust, bűnbánást sem gyakorolt. Sőt, az eljárás során csak lelkileg tovább bántalmazo­tt – fakadt ki az 50 éves nő. – Halláskáro­sodás a mai napig fennáll, a szemembe műlencsét ültettek be, a látásom pedig még mindig nem jó. Fogászati kezelések várnak rám, az orromon nem kapok megfelelőe­n levegőt – sorolta a mai napig tartó problémáka­t Bernadett.

 ?? ?? Trauma Bernadett ugyan fizikálisa­n felépült, de pszichésen a mai napig képtelen feldolgozn­i a vele történteke­t
Trauma Bernadett ugyan fizikálisa­n felépült, de pszichésen a mai napig képtelen feldolgozn­i a vele történteke­t
 ?? ?? Tagad
K. István nem érzi magát bűnösnek
Tagad K. István nem érzi magát bűnösnek
 ?? ?? Nyilvánoss­ág
Berni először a Facebookon számolt be az őt ért erőszakról
Nyilvánoss­ág Berni először a Facebookon számolt be az őt ért erőszakról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary