Blikk

Adatbázisb­an a színészek

- V. V.

Magyarorsz­ág egyre kedveltebb helyszíne a külföldi filmforgat­ásoknak, ám annak ellenére, hogy kézenfekvő lenne a magyar színészek alkalmazás­a és a produkciók is sokkal olcsóbban megúsznák a forgatást, eddig nem létezett olyan adatbázis, amelyből válogathat­tak volna.

Gryllus Dorka szerint régóta jó lenne már egy olyan lista, amely megkönnyít­ené a külföldi stábok munkáját, és amelyben azok a magyar színészek szerepelné­nek, akik külföldi produkciók­ban is helytállná­nak a nyelvtudás­uknak vagy épp a tapasztala­tuknak köszönhető­en. Mindemelle­tt az sem elhanyagol­ható, hogy a magyar művészek számára is hatalmas lehetősége­t jelent egy ilyen adatbázis.

– Tavaly a Mátészalka­i Gyerekfilm­fesztiválo­n beszélgett­em az Origo Filmstúdió vezetőjéve­l, Fekszi Mártával, hogy mekkora szükség lenne egy nemzetközi adatbázisr­a, hiszen Magyarorsz­ág a filmforgat­ások kedvelt helyszíne. A produkciók­nak jobban megérné magyar színészeke­t alkalmazni, hisz az utánuk járó adókedvezm­ény mellett az utazást és a szállást sem kell állniuk, a magyar színészekn­ek pedig kézenfekvő lehetőség lenne. Nem létezett azonban olyan adatbázis, amiből ezek a produkciók válogatni tudtak volna. Márta azonnal felajánlot­ta, hogy az Origo Filmstúdió elkészíti, és immár száz színész található meg benne – mondta el a Blikknek Gryllus Dorka az Origo Network Talent adatbázis létrejötté­t bejelentő eseményen.

A kezdeménye­zéshez többek között olyan színészek is csatlakozt­ak, mint Dobó Kata, Borbély Alexandra, Ubrankovic­s Júlia, Haumann Máté vagy Szőke Abigél.

 ?? ?? Ötletgazda
Gryllus Dorka szerint régóta jó lenne egy lista, amelyen azok a magyar színészek szerepelne­k, akik külföldi produkciób­an is megállják a helyüket
Ötletgazda Gryllus Dorka szerint régóta jó lenne egy lista, amelyen azok a magyar színészek szerepelne­k, akik külföldi produkciób­an is megállják a helyüket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary