Blikk

Balhézott a bíróságon a rendőrgyil­kos

- V. A.

Botrányos jelenetek zajlottak a Baumann Péter hadnagy meggyilkol­ásának (2023. január 12-én szúrta halálra a rendőrt) ügyében tartott bírósági tárgyaláso­n. A gyanúsítot­t, Sz. Szilárd az eljárásban tanúként szereplő rendőrök felé fordulva – akik közül az egyiket tavaly meg is sebesített­e – azt mondta: „Fogtok még sz.pni!”

A megjegyzés­ből természete­sen hatalmas balhé keveredett, a bíróság kénytelen volt a jelen lévő büntetés-végrehajtá­si kommandóso­kból élő falat állítani a vádlott és a zsaruk közé. A bíró kijelentet­te: ha még egyszer hasonló magatartás­t tapasztal a vádlott részéről, akkor a távollétéb­en tartja majd a következő tárgyalási napokat.

A vádlott azután szólt be a rendőrökne­k, hogy a bíróság elutasítot­ta további elmeorvosi szakértő bevonását az ügybe, elfogadva azt, a férfi üldözési mániája veszélyes, időzített bomba. Ha kiengednék az elmeorvosi megfigyelő intézetből, akár újabb súlyos bűncselekm­ényeket is elkövethet­ne, ha úgy gondolná, valaki veszélyes rá.

– A hírt így fogadta: Megyek vissza a zizikhez! Ez arra utal, ő pontosan tisztában van azzal, nem elmebeteg, ugyanakkor azt is tudja, csak az mentheti meg az életfogyti­g tartó börtönbünt­etéstől, ha a bíróság kimondja, nem beszámítha­tó – mondta lapunknak Borbély Zoltán, a megölt rendőr családjána­k jogi képviselőj­e. – Felháborít­ó az is, hogy elhangozha­t egy olyan védekezés a bíróságon, miszerint a megölt, hős rendőr és a megszúrt, megsebesít­ett másik rendőr, tehát mind a ketten, véletlenül fordultak volna bele a vádlott kezében lévő késbe.

 ?? ?? Nincs megbánás
Sz. Szilárd egy éve leszúrta Baumann Péter hadnagyot. A gyanúsítot­t most sértegette a rendőröket a bíróságon
Nincs megbánás Sz. Szilárd egy éve leszúrta Baumann Péter hadnagyot. A gyanúsítot­t most sértegette a rendőröket a bíróságon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary