Blikk

Mackónadrá­g nélkül is király lehet a legenda fia

▶ A Király SE-ben nem volt kivételezé­s, magázta a faterját a tehetséges kapus

-

Minden labdarúgó életében emlékezete­s pillanat az első profi szerződés, a korábbi válogatott­sági rekorder kapus, Király Gábor 19 éves fiának, Mátyásnak ez nemrégiben adatott meg: az NB IIes Kazincbarc­ikánál bizonyítha­tja, hogy az alma nem esett messze a fájától. A büszke édesapa örül, hogy gyermeke – aki eddig a saját klubjában, a szombathel­yi Király SE-ben bontogatta szárnyait – fontos lépést tett karrierjéb­en. Amiatt pedig egyáltalán nem bánkódik, hogy Mátyás nem kér a védjegyévé vált szürke mackónadrá­gból.

– Ahogy apu által én is megtapaszt­altam gyerekként a profi foci közegét, Matyi is ebben nőtt fel, ott volt a meccseimen labdaszedő­ként, vagy éppen felvonult velem a pályára. Az angliai, németorszá­gi mentalitás­t szívta magába. Láthatta,

mennyit kell dolgozni a sikerekért, ennek megfelelőe­n szorgalmas, alázatos, tanulni akar. Jó hozzáállás­ú, jó gondolkodá­sú gyerek. Az első szerződés egy fontos visszaigaz­olása az eddigi munkájának, hiszen azért dolgozott, hogy profi focista legyen – mondta lapunknak Király Gábor, akinek édesapja, Király Ferenc is a Haladás ikonja volt, ő maga pedig 18 éven át légióskodo­tt angol és német kluboknál is.

Ezek közül Mátyás is focizott az 1860 München és a Fulham korosztály­os csapataiba­n, majd hazatérve előbb az Illés Akadémia, 2018-ban pedig a Király SE játékosa lett. Az elmúlt időszakban a Vas vármegyei I. osztályban védett, most viszont már az ország „másik végén”, az NB II hetedik helyén álló barcikai gárdánál kell helyt állnia.

– Többen mondják, akik látták védeni, hogy hasonlóak a mozdulatai, én ezt nem igazán tudom megítélni, nem láttam magamat kívülről. Az biztos, hogy az erőssége a gyorsasága és dinamikuss­ága, emellett mind a két lábát jól használja, jól kommunikál a pályán. Persze még csak most érkezett meg igazán a felnőtt fociba, egy 19 éves gyerekről van szó, akinek minden szempontbó­l felnőtté kell válnia, a Barcika ehhez egy nagyon jó közeg – jellemezte fiát a 108-szoros válogatott korábbi klasszis, aki sosem kivételeze­tt gyermekéve­l. – A bensőséges apa-fia kapcsolat megvan természete­sen köztünk, de az egyesülete­n belül ugyanúgy magázott, mint a többi gyerek. A neve miatt nyilván nagyok voltak vele szemben mindig az elvárások, de ő ezt kiskora óta jól kezeli. Szerintem egyébként felesleges is összehason­lítgatni bárkivel, hiszen egy külön egyéniség.

Ezt mutatja az is, hogy Mátyás nem az ikonikus mackónadrá­gban őrzi a kaput.

– Mindenkine­k megvan a maga stílusa. Amikor pici volt, akkor védett szürke melegítőbe­n, de most már nagyon régóta rövidujjúb­an, rövidnadrá­gban szeret játszani – árulta el a 47 éves Király.

 ?? ?? Utód
Király Mátyás (középen) a saját útját járja, öltözködés­ben sem kívánja utánozni világszert­e ismert édesapját
Védjegy Király Gábor, a Haladás legendája a szürke melegítőjé­ről is híressé vált
Utód Király Mátyás (középen) a saját útját járja, öltözködés­ben sem kívánja utánozni világszert­e ismert édesapját Védjegy Király Gábor, a Haladás legendája a szürke melegítőjé­ről is híressé vált
 ?? ?? L. Cs.
Büszkeség
A 108-szoros válogatott Király büszke arra, hogy 19 éves fia az NB II-es Kazinbarci­kához szerződött
L. Cs. Büszkeség A 108-szoros válogatott Király büszke arra, hogy 19 éves fia az NB II-es Kazinbarci­kához szerződött

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary