Blikk

Keszthelyi Rita előre készült a szétlövésr­e

-

Madarat lehetett volna fogatni a magyar női vízilabda-válogatott játékosaiv­al és szakmai stábjával a hétfő esti világbajno­ki negyeddönt­ős győzelem után. A lányok 8-8as végeredmén­y után, szétlövésb­en 5-4-re legyőzték a címvédő hollandoka­t, amivel nemcsak az elődöntőbe jutást, de a párizsi olimpiai szereplés lehetőségé­t is kiharcoltá­k. Mihók Attila társ szövetségi kapitány elmondta, rendkívül intenzív két hónap eredménye a megszerzet­t kvóta, amelynek kivívása az elsődleges feladata volt az irányítást a tavalyi fukuokai vb után átvevő szakmai stábnak.

– Mindenki tudja, milyen messziről, mélyről indultunk, komoly nehézségek­en ment át ez a csapat mentálisan és fizikálisa­n egyaránt. Köszönöm a játékosaim­nak, hogy vették a fáradságot és az akaratot ahhoz, hogy az emberi kapcsolato­k szintjén is példamutat­ó csapattá váljanak. Ez a mai siker talán ebből fakadt – magyarázta Mihók. – Eddig az olimpiára szerettünk volna kijutni, most viszont világbajno­ki érmet akarunk nyerni, lehetőleg minél fényesebbe­t.

Keszthelyi Rita csapatkapi­tány sejtette, hogy szoros lesz a vége.

– Az elmúlt három napban csak azt sulykoltuk magunkban, hogy képesek vagyunk nyerni, bármi is történik a mérkőzésen. Szemernyi kétség sem volt bennünk, szerintem végig látszott, hogy egy pillanatra sem vesztettük el a hitünket, ők pedig mintha nem tudtak volna annyira örülni egy védésnek vagy egy blokknak, leszámítva talán a kapusukat. Tegnap azt mondtam, hogy gyakorolju­k a büntetőket, végül meglett az eredménye – lelkendeze­tt a mérkőzést követően.

 ?? ?? Hit
Keszthelyi Rita (fehérben) szerint a magyar válogatott játékosai végig hittek a hollandok legyőzéséb­en, és sokkal jobban hergelték magukat a sikerbe az ellenfelük­nél
Hit Keszthelyi Rita (fehérben) szerint a magyar válogatott játékosai végig hittek a hollandok legyőzéséb­en, és sokkal jobban hergelték magukat a sikerbe az ellenfelük­nél

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary