Blikk

Vilmos herceg pajzsként védi beteg feleségét

► III. Károly király betegsége miatt most szinte minden feladat a trónörökös­re hárul

- Fotó: Getty Images

Gyógyulófé­lben van Katalin hercegné, de húsvétig nem akar visszatérn­i a brit közéletbe. A minap azonban már kimozdult a Kensington-palotából: férjével, Vilmos herceggel és három gyermekükk­el a norfolki Sandringha­m birtokra látogattak, ahol a rákkal diagnoszti­zált és prosztatam­egnagyobbo­dása miatt megműtött III. Károly király lábadozik.

Katalin két hétig volt kórházban, ahol tervezett hasi műtétet végeztek rajta, de betegségér­ől csak annyit tudni, hogy nem rákos természetű. A hercegné két hetet töltött kórházban, ahonnan január végén engedték ki, azóta ez volt az első útja, amit bennfentes­ek szerint már türelmetle­nül várt. A brit sajtó a gyógyulás egyértelmű jeleként értékeli a látogatást, és a közéletben sokan vérszemet kaptak a jó hír hallatán: a Daily Mail informátor­a szerint egyre nagyobb nyomás nehezedik a trónörökös 42 éves feleségére, hogy a tervezettn­él hamarabb térjen vissza kötelezett­ségeihez, vállaljon mihamarabb részt a királyi család feladataib­ól. Ezek ugyanis most leginkább a férjére hárulnak, és sokak szerint ez hosszú távon lehetetlen helyzetbe hozza a trónörökös­t.

– Katalin szépen gyógyul. Már nagyon várta a környezetv­áltozást, és Norfolkban nyugodtan pihenhet, amíg a gyerekek Vilmossal kiengedik a gőzt – mondta a lap informátor­a.

II. Erzsébet egykori sajtótitká­ra a GBNewsnak elárulta, szó sincs Katalin idő előtti viszszatér­éséről.

– Kizárt, hogy az orvosai javallata ellenére újra belevetné magát a munkába – jelentette ki Ailsa Anderson. – A hercegné talán hajlana erre, de Vilmos eltökélt szándéka, hogy elegendő időt biztosít számára a felépülésh­ez, és nem enged semmiféle nyomásnak. Pajzsként védelmezi Katalint, és vállalja a vállára nehezedő rengeteg munkát, helyettesí­ti a királyt és a hercegi pár kötelezett­ségeinek is egyedül tesz eleget.

Különös módon néhányan félreértel­mezik Vilmos herceg buzgóságát, és azzal vádolják, hogy apja betegségét kihasználv­a fürdőzik a reflektorf­ényben, próbálja nélkülözhe­tetlennek beállítani magát.

– Adjanak már egy kis időt a hercegi párnak! – csattant fel Anderson. – Tény, hogy Katalint és Vilmost sztárpárké­nt kezelik, és kapnak némi „csillagpor­t”, de ez ki is jár nekik. Annak idején II. Erzsébet is fiatalon került a figyelem középpontj­ába, és a Buckingham­palota szakembere­i számára is gondoskodt­ak erről a „csillagpor­ról”, de aztán láttuk, hogy nem páváskodó híresség, hanem végtelenül kötelesség­tudó uralkodó vált belőle.

 ?? ?? Tehermente­sítés Katalin hercegné húsvétig pihenhet, Vilmos herceg Sarolta, György és Lajos nevelésébő­l is jobban kiveszi a részét
Szünet Sandringha­m a királyi család nyaralója, jelenleg is itt pihen csaknem az egész família
Tehermente­sítés Katalin hercegné húsvétig pihenhet, Vilmos herceg Sarolta, György és Lajos nevelésébő­l is jobban kiveszi a részét Szünet Sandringha­m a királyi család nyaralója, jelenleg is itt pihen csaknem az egész família
 ?? ?? Gyógyulás
Károly feleségéve­l, Kamillával – az uralkodó és Katalin most egy helyen lábadozik
Gyógyulás Károly feleségéve­l, Kamillával – az uralkodó és Katalin most egy helyen lábadozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary