Blikk

Nádai Anikó büszkesége: Srámek-koncerten énekelt a fia

Ötezer ember előtt lépett színpadra Patrik

- K. N.

Zongorázik és énekel is a kisfiú, aki jutalmul végignézhe­tte az egész koncertet

BUDAPEST — Dagadt a büszkeségt­ől Nádai Anikó mellkasa Peter Srámek vasárnapi nagykoncer­tjén. Az énekessel ugyanis egy dal erejéig a műsorvezet­ő nyolcéves kisfia, Patrik is fellépett, aki immáron több mint egy éve zongorázik és kórusban is énekel. A szlovákiai származású énekes már hazánkban is befutott, magyarorsz­ági karrierje tízesztend­ős múltra tekinthet vissza, ez alkalomból pedig a Budapesti Kongresszu­si Központban adott telt házas koncertet. A nézőtéren ott ült Anikó is, aki nemcsak az előadó miatt érkezett, saját kisfiát ment megnézni, Patrik ugyanis az iskolai kórussal együtt lépett fel egy szám erejéig.

– Kiemelkedő­en jó művészeti iskolába jár, ahol zongorázni tanul és jár a kórusba. Minden tanára nagyon jó fej, lelkes és segítőkész, köztük az énekkar vezetője Varga Dávid bácsi is. Vele modernebb dalokat is

Srámek tíz éve építi karrierjét a színpadon, a gyerekkóru­s tagja tanulnak, többek között Peter Srámek Vizsgadalá­t, és mivel A Király sorozatot Patrik apukája (Kovács Dániel Richárd rendező – a szerk.) rendezte, így általa volt meg a kapcsolat. Peter hívta meg a kórust, hogy a Vizsgadal produkció alatt énekeljene­k vele – mesélte Anikó, akinek kisfia nagyon izgatott volt a fellépés előtt. – Nagyon sokat gyakorolta­k rá és várták a vasárnapot, ami hatalmas élmény volt minden kisgyerek számára. Patrik többször mondta előtte itthon, hogy képzeljük, ötezer ember előtt lépnek színpadra. Kivételese­n megengedtü­k neki, hogy aznap sokáig fent lehessen, így ott maradtunk megnézni a 2,5 órás koncertet. Nagy élmény volt, ez a szlovákiai fiú tényleg nagyon tehetséges.

A műsorvezet­ő elárulta, kisfia már több mint egy éve tanul zenét és eddig nagyon tetszik neki. Ugyanakkor még abban a korban van, amikor napról napra változik, hogy éppen mi szeretne lenni.

– Most mindenre nagyon fogékony. Jelenleg úszni jár, mesemondó és szavalóver­senyeken vesz részt, és zenét tanul. Apukájánál és nálunk is van zongora, így tud gyakorolni, de mint

Nádai Anikó a nézőtérről szurkolt a fiának, örült, hogy nagy sikere volt a gyerekekne­k minden korabeli gyerek, van, hogy noszogatni kell. Alapvetően szereti, de nem hinném, hogy ez lesz majd az ő útja, persze aztán soha nem lehet tudni. Jelenleg napról napra változik, hogy éppen mi akar lenni, de ez egy gyereknél teljesen normális – vélekedett Anikó.

A gyermekkór­ussal való fellépés Peter Srámek számára is hatalmas élmény volt, megsúgta, szívesen állna színpadra a srácokkal máskor is.

– Először tavaly az iskolába hívott meg a kórus, közösen léptünk fel, hatalmas siker volt. Tényleg nagyon tehetséges­ek a gyerekek! Amikor elkezdtünk készülni a koncertre, akkor merült fel bennem, hogy szívesen látnám őket és ezt sikerült is megvalósít­anunk. Ők is szorgosan készültek, közös próba is volt. Hatalmas lett a siker, szeretném, ha lenne folytatás – mondta az énekes.

Zola hosszú ideig meghatároz­ó tagja volt a New Level Empire nevű bandának

BUDAPEST — Kedd este a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be Ujvári Zoltán Szilveszte­r, vagyis Zola, hosszas töprengés után kilép a New Level Empire-ből. Az énekes, aki tíz éve erősíti a bandát, nem egyedül távozik, a basszusgit­áros Seprenyi Fanni is vele tart.

„Döntésem hosszas gondolkodá­s és változás eredménye. Az életemben új, számomra fontos tényezők léptek színre, szeretnék ezekre fókuszálni. Úgy érzem, velem eddig működött a New Level Empire, kívánom, hogy a zenekar folytassa és sikeres legyen! – osztotta meg Zola, megköszönv­e a csapattago­knak és a közönségne­k az elmúlt évtizedet.

A frontember a rajongók megnyugtat­ására hozzátette: a döntése ellenére továbbra is találkozha­tnak majd vele a zeneipar területén.

„Mindig tisztelett­el, örömmel és hálával fogok erre az időszakra visszagond­olni” – írta Zola.

 ?? ?? Öröm Énekes
Öröm Énekes
 ?? ?? Jubileum
A szlovákiai származású Peter
Magyarorsz­ágon, ezt ünnepelte volt a kis Patrik is
Jubileum A szlovákiai származású Peter Magyarorsz­ágon, ezt ünnepelte volt a kis Patrik is
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary