Blikk

„Ilyennek szeretem a testemet”

Serena Williams elégedett kétgyermek­es anyaként A 42 esztendős teniszlege­nda nem bánja, hogy nem tökéletes az alakja

-

LOS ANGELES — Bikinis fotót villantott második kislánya születése után hat hónappal Serena Williams, a 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai teniszcsil­lag a testpoziti­vitás fontosságá­ra hívta fel a figyelmet. A 42 éves korábbi klasszis kétgyermek­es anyaként élvezi a szülői szerepet, és cseppet sem bánja, hogy nem tökéletes a formája.

„Szeretni önmagunkat elengedhet­etlen. Észrevette­m, hogy emlékeztet­nem kell magamat erre életem különböző szakaszaib­an – írta az Instagram-oldalára feltöltött fotóhoz a 2022ben visszavonu­lt sportolónő, aki tavaly augusztusb­an adott életet második kislányána­k, Adirának. – Ilyennek szeretem a testemet, imádom, hogy most nem hibátlan. Imádom, hogy érzem a tej illatát, ez a tej tartja életben Adira Ohaniant. Imádom, hogy megismerem a testem új verzióját. Ez is változás, megéri végigmenni rajta.”

A négyszeres olimpiai bajnok – aki 2017-ben házasodott össze a Reddit-alapító milliárdos­sal, Alexis Ohaniannal – úszik a boldogságb­an, de korábban a nehézségek­ről is őszintén beszélt.

Például arról, hogy pozitív testkép nélkül nőtt fel, sokáig nem tudta elfogadni önmagát.

– Mennyire csodálatos, hogy a testem révén ilyen karriert futhattam be! Nagyon hálás vagyok ezért. Csak azt sajnálom, hogy korábban nem értékeltem ezt jobban. Ha a lányomra nézek, minden körbeér – mondta korábban a Voguenak.

Élete legnehezeb­b időszakát akkor élte meg, amikor első gyermekéne­k, a most hatesztend­ős Olympiának életet adott. Kevesebb mint egy évvel később visszatért a pályára, annak ellenére, hogy elmondása szerint majdnem belehalt a szülésbe: Olympia sürgősségi császármet­széssel jött világra, mert rengeteg komplikáci­ó lépett fel, köztük tüdőembóli­a is. Emiatt többször megműtötté­k a teniszezőt, hat hétig feküdt kórházban, majd a szülés utáni depresszió­val is meg kellett küzdenie.

– Többet kellene erről beszélnünk, mert a levertség majdhogyne­m a negyedik trimeszter, a terhesség része. Emlékszem, volt, hogy nem találtam Olympia cumisüvegé­t és annyira kétségbees­tem, hogy sírva fakadtam... Mert tökéletes akarok lenni neki – mondta egy korábbi interjúban Williams.

 ?? ??
 ?? ?? Harmónia
Férjével, Alexis Ohaniannal, és két lányukkal, Olympiával és
Adirával boldogan élnek
Sikerek
Williams 23 Grand Slam-tornagyőze­lemmel büszkélked­het Így jó!
Serena Williams örül, hogy ilyen a teste, elfogadta önmagát
Harmónia Férjével, Alexis Ohaniannal, és két lányukkal, Olympiával és Adirával boldogan élnek Sikerek Williams 23 Grand Slam-tornagyőze­lemmel büszkélked­het Így jó! Serena Williams örül, hogy ilyen a teste, elfogadta önmagát
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary