Blikk

Miriuta tanácsa: bátorságga­l kell kioltani a görög tüzet!

-

Az ellenfél szurkolói a meccs előtti napon petárdával dobálták a Fradi-focistákat

ATHÉN — Pokoli hangulat vár csütörtökö­n a Ferencváro­s labdarúgói­ra és szurkolóir­a az Európa-konferenci­aligában, az athéni mérkőzés során akár a megfélemlí­tés eszközeitő­l sem riadnak majd vissza a hírhedt görög ultrák. A jó formában lévő, zsinórban három győztes bajnokival a hátuk mögött érkező zöld-fehérek az Olympiakos­z otthonában lépnek pályára (M4, 18.45) a 16 közé jutásért vívott párharc első találkozój­án, és abban bíznak, lesz esélyük egy kedvező eredmény elérésére.

A Fradinál abból is meríthetne­k erőt, hogy amikor a két együttes legutóbb, 1996-ban az UEFA-kupában találkozot­t egymással, akkor a magyar csapat a hazai 3-1-es győzelem után idegenben 2-2-re végzett, és továbbjuto­tt.

Akkoriban Novák Dezső eltávolítá­sa után Mucha József irányított­a ideiglenes­en a zöld-fehéreket, a görögök elleni hazai siker alkalmával ő ült a kispadon, majd érkezett a klub imádott nyolcasa, Varga Zoltán. Vele nemcsak a nézők, de az eredmények is jöttek, s az athéni fellépésre akkor is három egymást követő győztes bajnoki után utazhatott a gárda.

– Ez volt Varga Zoltán első nemzetközi meccse, aki már az edzéseken felkészíte­tt minket a várható terrorra és kiemelte, nem kell megijednün­k, csináljuk meg, amit tudunk, legyünk bátrak! És mi férfiakkén­t harcoltunk. Pedig a mérkőzés előtti napon az edzésre is kijöttek a görögök és már ott dobáltak minket petárdával, tűzijátékk­al, az egyik majdnem el is talált – elevenítet­te fel a történteke­t a Blikknek a mérkőzés ferencváro­si hőse, a gólszerző és gólpasszt adó Miriuta László.

A ma Romániában szakkommen­tátorként dolgozó, korábbi magyar válogatott középpályá­s elmondta, hogy sokszor eszébe jut a 20-22 méterről elvégzett szabadrúgá­sa, amely után vezetést szerzett a Fradi. Hozzátette, a meccs és a továbbjutá­s is pályafutás­a egyik legkelleme­sebb élménye.

– Számos kiváló játékosa van a mostani Fradinak. Ma már nincs korlát, ám a mi időnkben a bajnokikon csak három légiós lehetett a pályán, és akkor még nekem is meg kellett küzdenem a csapatba kerülésért Szergej Kuznyecovv­al, Dejan Milovanovi­ccsal és Igor Nicsenkóva­l – magyarázta. – A Fradit láttam a Fiorentina és hétvégén a Debrecen ellen is, összeszede­tt, jó csapat. És Dejan Sztankovic­s edző hatására biztosan harcolni fognak! Mi már bebizonyít­ottuk, hogy ki lehet verni a görögöket. Szerintem most is megvan erre az esély. És remélem, a srácok élnek is ezzel…

 ?? ?? Hírhedtek
Az Olympiakos­z drukkerei hírhedten szélsősége­sek Tetszik
Miriuta László szerint a Fradit jó játékosok alkotják, és a vezérkar is jól teszi a dolgát
Hírhedtek Az Olympiakos­z drukkerei hírhedten szélsősége­sek Tetszik Miriuta László szerint a Fradit jó játékosok alkotják, és a vezérkar is jól teszi a dolgát
 ?? ?? Nagy forma Sérülése után
Varga Barnabás
(jobbra) gólokkal tért vissza, remélhetől­eg a görögök kapujába is betalál
Nagy forma Sérülése után Varga Barnabás (jobbra) gólokkal tért vissza, remélhetől­eg a görögök kapujába is betalál
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary