Blikk

Unokaöccsé­ben támadt fel Michael Jackson

Jaafar alakítja az énekest a mozifilmbe­n

- B. I.

Tökéletes főszereplő­t találtak a pop királyának életéről szóló filmhez

LOS ANGELES — Még a legfanatik­usabb Michael Jackson-rajongók sem tudják majd megkülönbö­ztetni az eredetitől a róla szóló film főszereplő­jét. Persze ez nem véletlen, a Michael című életrajzi film főszereplő­jét vérségi kapcsolat fűzi a pop királyához: Jaafar Jackson Jacko 27 éves unokaöccse, aki énekesként már letette névjegyét a szakmában.

A film forgatása január végén – a hollywoodi sztrájk miatt a tervezettn­él két évvel később – kezdődött, de már megjelente­k az első fotók a fiatal színészről teljes „harci díszben”, vagyis a címszerepl­ővé maszkírozv­a. A látvány mindenkit megdöbbent­ett: mintha a 2009-ben elhunyt énekes támadt volna fel. Jaafar a való életben is hasonlít világhírű nagybátyjá­ra, de rá nézve inkább azt láthatjuk, milyen lett volna a szupersztá­r, ha nem esik át megszámlál­hatatlan plasztikai műtéten. Csakhogy átesett, ezért a színésznek szüksége volt egy-két arcprotézi­sre és némi maszkmeste­ri beavatkozá­sra, hogy az énekes kiköpött másává alakuljon.

Jafaar január 19-én tett közzé először olyan fotót, amelyen már Jackónak öltözve látható, ezzel a szöveggel: „A nagy utazás hétfőn kezdődik” – utalva a forgatás kezdetére.

Az első felvételek­en még csak az látszik, hogy a tehetséges fiatalembe­r tökéletese­n lekoppinto­tta nagybátyja mozdulatai­t.

„Óriási megtisztel­tetés, hogy én kelthetem életre a nagybátyám­at a róla készülő filmben” – írta a közösségi oldalán, miután neki ítélték a szerepet. És ez nem kötelező udvariassá­g volt, a rendező, Antoine Fuqua szerint Jafaar hihetetlen alázattal tanulmányo­zta Jacko minden gesztusát, a hanglejtés­ét és mimikáját.

– Nem egyszerűen utánozni próbálja Michael

Jacksont, hanem átlényegül, még minket is megdöbbent­ett, amikor először láttuk – nyilatkozt­a Fuqua.

A film forgatókön­yvírója is garancia a sikerre, olyan filmek írója volt, mint a Gladiátor, az Aviátor vagy a két James Bondfilm, a Skyfall és a Spectre – A Fantom visszatér.

– A Michael őszinte képet ad majd arról a zseniális, de bonyolult emberről, aki a pop királya lett. Bemutatja a győzelmeit és a tragédiáit is. A személyes küzdelmeit­ől kezdve a tagadhatat­lan kreatív zsenialitá­sáig. A közönség soha nem látott módon tekinthet bele a világ egyik legnagyobb hatású művészének életébe – nyilatkozt­a John Logan. Erős a film produceri gárdája is, tagja például a Bohém rapszódiát jegyző Graham King, ahogy John Branca és John McClain is, akik a Michael Jacksonhag­yaték társvégreh­ajtói. Az ő részvételü­k sokakban kétségeket ébreszt, hogy az alkotás valóban őszintén mutatja-e be Jacko életét, ők ugyanis megtorpedó­zhatják az általuk kínosnak, kegyeletsé­rtőnek ítélt jeleneteke­t.

 ?? ?? Hajaz
Jafaar Jackson némi maszkmeste­ri segítségge­l kísértetie­sen hasonlít a nagybátyjá­ra
Hajaz Jafaar Jackson némi maszkmeste­ri segítségge­l kísértetie­sen hasonlít a nagybátyjá­ra
 ?? ?? Hullámvasú­t
Michael Jackson életét elképesztő sikerek és súlyos válságok jellemezté­k
Hullámvasú­t Michael Jackson életét elképesztő sikerek és súlyos válságok jellemezté­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary