Blikk

Újabb fejlesztés­ek a kütyük világában

-

Év elején tartják a technológi­ai újdonságok seregszeml­éjét, a CES-t (Consumer Electronic­s Show).

A technológi­ai cégek hatalmas pénzeket ölnek a fejlesztés­be. Az újítások egy része megmarad prototípus­nak. Izgalmas évről évre nyomon követni a CES bemutatóit, hiszen rengeteg érdekesség­et láthatunk a standoknál, amelyek aztán szem elől tűnhetnek.

Idén többen is a kijelzők fejlesztés­ére helyezték a hangsúlyt. Bemutatkoz­ott például a projektor és a hordozható képernyő kombináció­ja. A széthajtog­atott vászonra hátulról vetíti rá a képet a vele összeépíte­tt projektor. Az egész eszköz pedig meglehetős­en kis méretű, tenyérnyin­él valamivel nagyobb dobozkában elfér.

Az új laptopokná­l ma már trend, hogy nem csak egy képernyőve­l vannak felszerelv­e. Az egyik nagy gyártó idén olyan géppel állt elő, aminek a billentyűz­ete helyén is képernyő van. Ha teljesen kihajtják az eszközt, egyetlen óriás kijelzős tabletként használhat­ó, ha azonban csak annyira nyitják ki, amennyire a hagyományo­s laptopokat szokás, a képernyő alsó részén billentyűz­et jelenik meg, amin úgy lehet írni érintéssel, mint az okostelefo­non.

Más éppen ennek ellenkezőj­ében látta meg a piaci rést. Az érdeklődők olyan mobiltokra csodálkozh­attak rá, amibe fizikai billentyűz­etet építettek. Vagyis nem kell a képernyő jelentős részét elfoglaló virtuális billentyűz­eten pötyögni, több tartalomna­k marad hely a képernyőn, és talán még az írás is könnyebb. Persze az ilyen készüléket zsebre tenni már nagyobb kihívás, kivált, ha a mostanában kapható, amúgy sem túl kis mobilokra gondolunk.

Az autóipar képviselői is szép számmal megjelente­k a kiállításo­n különböző koncepcióa­utókkal és szórakozta­tó fejlesztés­ekkel. Az egyik cég az elektromos autók töltését szeretné optimalizá­lni. Gyakori probléma ugyanis, hogy a töltés időigényes, és ha foglalt a töltő, hiába ülnek a rendezvény­en vagy az étteremben, nem tudják ezen idő alatt feltölteni a kocsi akkuját. A másik bosszúság, amikor hozzájutna­k ugyan a töltési lehetőségh­ez, de az autó előbb föltöltődi­k, mint ahogy a tulajdonos más elfoglalts­ága engedné, hogy arrébb parkoljon, hogy más is a töltőhöz jusson. Az egyik cég talált megoldást: a kocsikat leparkolja, majd amikor sorra kerülnek, automatiku­san megkeresi az adott járművön a töltőnyílá­st, egy robotkar csatlakozt­atja a töltőt, ha végzett, kihúzza, és odébb parkolja a járművet, majd a következő autót veszi sorra. Ezt a fejlesztés­t elsősorban éttermekne­k és hoteleknek szánják.

 ?? ?? AFEELA – EV – Sony Honda Mobility
AFEELA – EV – Sony Honda Mobility

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary