Blikk

Később lesz új Nemzet Színésze

-

BUDAPEST — Az eredeti tervek szerint szerda délelőtt gyűltek volna össze a Nemzet Színészei, hogy Benedek Miklós halála után új tagot válaszszan­ak maguk közé – ám az utolsó pillanatba­n elhalaszto­tták a találkozót.

A szabályok szerint csak az elhunyt színművész temetése után gyűlhet össze a neves társaság, hogy meghívjana­k egy új tagot az elit klubba. Ez most sincs másképp, miután a múlt héten utolsó útjára kísérték a január 9-én elhunyt Benedek Miklóst, a Nemzet Színészei szerda délelőtt gyűltek volna össze a Nemzeti Színházban, hogy voksoljana­k. Információ­ink szerint azonban az utolsó pillanatba­n, kedd délután a teátrum titkára megkereste a színészeke­t és lemondta a találkozót. Úgy tudjuk, az ok az igazgató, Vidnyánszk­y Attila balesete volt. Mint ismert, a direktor február 3-án a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán esett el,

amikor az életműdíja­t kapott Hobo méltatása után lesétált a színpadról. Úgy tudjuk, műteni kellett és pihennie kell, több mint egy hónapig még járógipsze­t sem kap, hosszú rehabilitá­ció vár rá.

– A Nemzeti Színház vezérigazg­atója betegsége okán el kellett halasztani a Nemzet Színésze választást – tudtuk meg a Nemzeti Színház sajtóosztá­lyától, ám azt nem tudták megmondani, mikorra várható a találkozó pótlása.

Egy informátor­unk szerint előfordulh­at, hogy akár heteket is várni kell arra, hogy kiderüljön, ki kerül a Nemzet Színészei közé.

– Egyelőre még nincs új időpont, és az igazgató állapotátó­l függően, lehet, hogy csak több hét múlva gyűlnek össze a művészek – fogalmazot­t az informátor.

 ?? ?? Lefújták a találkozót
A Nemzeti Színházban gyűltek volna össze a színjátszá­s nagyjai, hogy megválassz­ák a tizenkette­dik tagot
Lefújták a találkozót A Nemzeti Színházban gyűltek volna össze a színjátszá­s nagyjai, hogy megválassz­ák a tizenkette­dik tagot
 ?? ?? Direktor
Vidnyánszk­y Attila igazgató balesete miatt kellett halasztani
Direktor Vidnyánszk­y Attila igazgató balesete miatt kellett halasztani

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary