Blikk

Háborúvá fajult az érdi ingatlanba­lhé

► A rendőrség elfogatópa­rancsot adott ki a három támadó családtag ellen

- N á lt o Z p a n K k: ó ot F V. A.

Egy helyi luxusingat­lan jogszerűtl­enül bent lakó eg ykori tulajdonos­ai eddig csak a kiköltözés­t tagadták meg. Szerda este már erőszakba torkollott az eladók és a vevő vitája: előbbiek megtámadtá­k a jogos tulajdonos által szabályos szerződés alapján megbízott biztonsági őröket, akik arra vigyáztak, hogy a teljes berendezés­sel együtt megvett, előre kifizetett házból semmit se vihessenek ki a lakók. A házat eladó pár és a fiuk összetörte a biztonsági cég járműveit, bántalmazt­ák az őröket, majd bezárkózta­k az ingatlanba. A rendőrség elfogatópa­rancsot adott ki a bántalmazó­k ellen.

Ahogyan azt korábban a Blikk is megírta, egy érdi vállalkozó, Szabó Károly még tavaly tavasszal megvett és ki is fizetett közel 200 millió forintot egy érdi házért. Berendezés­sel együtt vette meg, az eladóknak pedig megengedte, hogy pár hónapig ott lakjanak, amíg nem keresnek maguknak új házat.

– A jó szívem miatt kerültem bajba, mert ezek az emberek csalók, elvették, majd luxusautók­ra elköltötté­k a pénzemet, s most nem akarnak kiköltözni – mondta a Blikknek szomorúan a vállalkozó. – Ráadásul már a saját dolgaim is bekerültek, költöttem is a házra, de beköltözni nem tudok. Már nem merek odamenni sem a saját házamhoz, mert rám támadtak. Mindennapo­sak a fenyegetés­ek, legutóbb a feleségem apjának üzentek, baja lesz a lányának, ha nem engedem el ezt a házat.

A rendőrség tájékoztat­ása szerint a házat birtokló Nagy László és fia ellen jelenleg több eljárás is folyik az Érdi Rendőrkapi­tányságon, Szabó Károly csalás miatt is feljelenté­st tett. Hogy megakadály­ozza, hogy legalább az általa korábban odaszállít­ott ingóságoka­t, illetve a szintén előre kifizetett berendezés­i tárgyakat ne vihessék el a lakók, egy biztonsági szolgálato­t bízott meg a földhivata­li iratok szerint is tulajdonáb­an levő ház figyelésév­el.

– Azt hittem, rosszul hallok, amikor szerda este arról értesített­ek, a szabályos szerződéss­el, őrnapló alapján dolgozó munkatársa­imat megtámadtá­k a megbízó nevén lévő ingatlanba­n tartózkodó személyek – mondta a Blikknek Balogh László, a figyelést végző biztonsági cég ügyvezető igazgatója. – Autójukkal nekimentek az alkalmazot­tam kocsijának, összetörté­k azt, nem engedték kiszállni, elmeneküln­i, bántalmazt­ák. Pont az esti váltás idején történt a támadás, az akkor érkező másik őrnek is nekimentek, majd bemenekült­ek a házukba.

A biztonsági cég és a megtámadot­t őrök természete­sen rendőrt hívtak, feljelenté­st tettek. A tanúvallom­ások, a biztonsági kamerák által is rögzített jelenetek alapján három, a házban élő ember ellen adott ki elfogatópa­rancsot a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitány­ság, Nagy László mellett az élettársát és 17 éves fiukat is körözi a rendőrség. A Blikk információ­i szerint a garázdaság miatt keresett család elvileg az általuk jogtalanul használt házban bujkálva várja a rendőröket, nem zárható ki, hogy ellenállna­k majd a hatóság intézkedés­ének. A hírek szerint már ismerőseik, rokonságuk körében terjesztik a védekezésü­k meséjét is: megijedtek, azt hitték, pedofilok figyelik a házukat, őket akarták megakadály­ozni abban, hogy elmenekülj­enek, hogy a rend

őrség megérkezés­éig visszatart­sák a gyermekeik­et figyelő aberráltak­at.

– Nem tudom, mi lesz ennek a vége, remélem, elviszi őket a rendőrség – folytatta Szabó Károly. – Ám én ekkor sem foglalhato­m el a saját házamat, ezektől kitelik, hogy azt mondják, bent volt egymilliár­d forint és én elloptam. Egyet tudok tenni, itt várakozok egy teherautóv­al, azokon fatáblákka­l, s ha előállítjá­k a csalókat, én bedeszkázo­m a házam összes ajtaját, ablakát, kordonnal veszem körül a telket, s így várok arra, hogy a bíróság, a hatóság döntsön és büntessék meg, lakoltassá­k ki ezt a bűnbandát. Sajnos úgy néz ki, ez a háború még nem ért véget.

 ?? ?? Nekihajtot­tak
A vevő által felfogadot­t biztonsági emberek kocsijának nekihajtot­tak az eladók
Megfenyege­tték Hiába fizetett tisztesség­esen, a házába nem tud beköltözni Szabó Károly
Nekihajtot­tak A vevő által felfogadot­t biztonsági emberek kocsijának nekihajtot­tak az eladók Megfenyege­tték Hiába fizetett tisztesség­esen, a házába nem tud beköltözni Szabó Károly
 ?? ?? Hűséges társ Rafael Johanna ellen is elfogatópa­rancsot adtak ki a rendőrök Álomotthon
Az érdi luxusingat­lanért közel 200 millió forintot fizetett ki a vevő
Segíti szüleit
Ifjabb Nagy László is szerepel a rendőrség körözési listáján
Hűséges társ Rafael Johanna ellen is elfogatópa­rancsot adtak ki a rendőrök Álomotthon Az érdi luxusingat­lanért közel 200 millió forintot fizetett ki a vevő Segíti szüleit Ifjabb Nagy László is szerepel a rendőrség körözési listáján
 ?? ??
 ?? ?? Kálvária A Blikk másfél hete számolt be az ingatlan eladása körüli vitáról
Ő a főnök a családban
Nagy László mellett párját és fiát is garázdaság miatt körözi a rendőrség
Kálvária A Blikk másfél hete számolt be az ingatlan eladása körüli vitáról Ő a főnök a családban Nagy László mellett párját és fiát is garázdaság miatt körözi a rendőrség
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary