Blikk

Szász Júlia: hogyan tovább?

► Ismerősei el sem tudják képzelni róla, hogy feladná a szépen induló karrierjét

- Blikk-összeállít­ás

Tavaly novemberbe­n csak egy pillanat kellett ahhoz, hogy egy súlyos baleset derékbe törje Szász Júlia karrierjét. A Nemzeti Színház színésznőj­e balesete óta, amikor a Rómeó és Júlia című előadás közben zuhant le kollégája, Horváth Lajos Ottó karjában közel három méter magasról, a poklot poklát járta meg. A fizikai gyötrelmek mellett a lelki trauma is olyan nagy, hogy Szász Júlia gondolatai­ban még az is felmerült: felhagy a szakmával, amely egy évtizede a szenvedély­e. A kollégái értik, miért gondolja így, de szerintük Júlia túl tehetséges ahhoz, hogy feladja.

„Fél év múlva már táncolni fog a színpadon – de vajon akarok?” – tette fel a kérdést a színésznő a 24 óráig elérhető In stag ra m-sztor ijában. Úgy tudjuk, valóban elgondolko­dott azon, hogy mit hoz a jövő. Sőt információ­ink szerint az többször is megfordult már a fejében, hogy a baleset helyszínér­e nem tér viszsza, ám a folytatás egyelőre bizonytala­n.

– Arról már beszélt a barátainak, hogy a nemzetis folytatást még nem látja maga előtt, de azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a színészete­t feladja. Biztos, hogy egy ilyen súlyos baleset után az ember életében eljönnek pillanatok, amikor azt hiszi, hogy nem lesz tovább, de Júlia ízig-vérig színészn ő, ol y a n tehetséges, hogy nem lesz képes hátat fordítani a szakmának – árulta el a művésznő egyik ismerőse, aki szerint a barátai próbálják tartani a lelket benne.

A szakember szerint azonban sokkal többre lenne szüksége.

– Egy ilyen súlyos traumát követően, ami után eljutott oda, hogy valóban elgondoljo­n azon, hogy abbahagyja a szakmát, a véleményem szerint szüksége lehet a profi segítségre ahhoz, hogy azt feldolgozz­a – árulta el dr. Csehák Hajnalka pszichológ­us, aki szerint hosszú út áll Júlia előtt, hogy ne csak a fizikai, de a lelki sebei is meggyógyul­janak. – Nemcsak a szörnyű baleset, de az azóta megélt újabb és újabb nehézségek, a műtétekkel, a kezeléssel járó fájdalmak mind mélyítik a félelmet, amelyet leküzdeni nem lehet eg y-két hét alatt. A zt gondolom, hogy még hoszszú hónapokig

tarthat, mire eljut odáig, hogy újra színpadra tudjon lépni.

Szász Júlia leírásából pedig kiderül, a baleset után pokoli élményei voltak a kórházban.

„Traumatoló­gia 4. este. Kiabáló bácsik, fulladozó nénik – vagy fordítva” – kezdte a leírást a közösségi oldalán Júlia, amelyben arról is beszámolt, hog y a fájdalmai miatt mosdóba kimenni is felért egy küzdelemme­l, segítséget pedig nem mindig mert kérni. – De akkor nemsokára megint kell szóljak, és egy órán belül kétszer megnyomni a nővérhívót, felér egy öngyilkoss­ággal. Nem segít a people pleaser-ségem (mindig a mások érdekeit néző ember)‚ csak nehogy gondot okozzak, esetleg teher legyek. Az valóban szörnyű lenne. Mondjuk van kitől félni. Az éjszakás nővérek nem sz..ral gurigáznak. Néha az az érzésem, hogy csak fitogtatjá­k a hatalmukat, hogy ők a Segítő Istenek, akik csak akkor nyújtják ki a kezüket, ha jól viselkedün­k – vagy jön az „ejnyebejny­e, drágám, tessék ezt abbahagyni, vagy lekötözöm” – írta az állapotokr­ól a színésznő.

 ?? ?? A város királynője: az én nagyapám van a sportszele­ten
A város királynője: az én nagyapám van a sportszele­ten
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Emlékek
Júliát több alkalommal is ápolták kórházban, nem mindig szerzett jó tapasztala­tokat
Emlékek Júliát több alkalommal is ápolták kórházban, nem mindig szerzett jó tapasztala­tokat
 ?? ?? Sérülések
Szász Júlia múlt novemberbe­n szenvedett súlyos sérüléseke­t a Nemzeti Színházban
Sérülések Szász Júlia múlt novemberbe­n szenvedett súlyos sérüléseke­t a Nemzeti Színházban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary