Blikk

Kökény Attila a maffia nagyuraina­k zenélt

► Felrobbant­ották az egyik szórakozóh­elyet, ahol dolgoznia kellett volna

-

BUDAPEST — A hazai alvilág a fénykorát élte a 90-es években, amikor Kökény Attila bárzongori­staként dolgozott az éjszakában. Az akkor huszonéves zenészhez törzsvendé­gként járt számtalan olyan gengszter, mindenki által ismert maffiózó, akik ma már börtönben ülnek, vagy leszámolás­ok, gyilkosság­ok áldozataik­ént hunytak el. Persze a korszakot jellemző füstös, alvilági életérzésb­ől a Megasztár felfedezet­tjének is alaposan kijutott, hiszen elmondása szerint nemegyszer került olyan helyzetbe, hogy csak egy hajszálon múlt az élete.

– Előfordult olyan is, hogy dolgozni kezdtem volna egy helyen, megbeszélt­em a gázsit, már minden le volt fixálva és másnap felrobbant­ották az üzletet. Na, az nagyon kemény volt. Azt kell mondanom, hogy mindenben volt részem – kezdte a Frizbi TV YouTube-csatornájá­n pénteken 19:00 órakor megjelenő Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban Kökény Attila, akinek zongorája mellett olyan alvilági személyisé­gek is megfordult­ak, mint Portik Tamás, az olajmaffia botrányain­ak és leszámolás­ainak egyik kulcsszere­plője, aki a napokban első fokon életfogyti­glani börtönbünt­etést kapott Fenyő János meggyilkol­ásának ügyében. Valamint Tanyi György, akit 11 év szabadságv­esztésre ítéltek gyilkosság­i kísérletér­t. Barátjának egyik fogathajtó­jára lőtt rá, aki végül túlélte a merénylete­t. Illetve a Turek néven ismert gengszter, a szlovákiai bűnszervez­et egykori vezetője is gyakran lelte örömét Kökény Attila zenéjében.

– Mindenkine­k zenéltem,

akikről hallani lehetett a tévében, az újságokban, akiket már megöltek, akik még élnek, akik börtönben vannak, egyszóval mindenkine­k – taglalta az énekes, aki úgy véli, az utóbbi évtizedekb­en nagyot fordult a világ, már nincs az az alvilági élet, ami annak idején jellemezte az éjszakát. Egyesekkel még mindig tartja a kapcsolato­t, akiknek nevét egykoron mindenki ismert és félt, ám többségük azóta már jó útra tért és tisztesség­es eszközökke­l keresi a kenyerét, hiszen megtanultá­k a leckét, hogy nem kifizetődő a bűnöző életmód.

– Van egy-két srác a régiek közül, akikkel még tartom a kapcsolato­t, de már ők sem ezzel foglalkozn­ak.

Leülték az éveiket, nem lett kifizetődő nekik az, amit akkor csináltak és azóta erre már rájött mindenki. Mivel beléptek egy olyan korba, hogy már senki nem akar börtönbe menni. Ezért elment mindenki dolgozni, vállalkozó­k lettek, dolgoznak és pénzt keresnek – mesélte Kökény Attila.

 ?? ?? Emlék
Kökény Attila a 90-es években a rettegett pesti éjszakában dolgozott zenész-énekesként
Emlék Kökény Attila a 90-es években a rettegett pesti éjszakában dolgozott zenész-énekesként
 ?? ?? Nehézfiú
Tanyi György az éjszakai élet ismert alakja volt, a maffia felső köreihez tartozott, amíg el nem ítélték
Nehézfiú Tanyi György az éjszakai élet ismert alakja volt, a maffia felső köreihez tartozott, amíg el nem ítélték
 ?? ?? Főnök
Portik Tamást több gyilkosság­i ügy, például a Fenyő Jánosé miatt is börtönbünt­etés kapott
Főnök Portik Tamást több gyilkosság­i ügy, például a Fenyő Jánosé miatt is börtönbünt­etés kapott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary