Blikk

Vádemelés Szász stábtagjai ellen Képet árult Kőgazdag mama

-

Vádat emeltek Szá sz Já nos filmrendez­ő stábjának három tagja ellen, akik egy ritka műtéti beavatkozá­sról készült felvételek­et szereztek meg és kezeltek részben jogtalanul. A vádirat szerint a három vádlott együtt utazott egy dél-ázsiai országba még 2019 júliusában azért, hogy a technikai személyzet tagjaként – dokumentum­film készítése céljából – részt vegyenek egy ritka sebészeti beavatkozá­s megfigyelé­sében – a bangladesi sziámi ikerpár tagjainak szétválasz­tásáról. A felvételek­et a műtét helyszínéü­l szolgáló kórház mennyezeti kamerarend­szere merevlemez­ének eltávolítá­sával szerezték meg – állt az ügyészség közleményé­ben.

A műtött személyek képviselői végül nem engedélyez­ték a film elkészülés­ét, ennek ellenére az egyik vádlott a kép- és hanganyago­kat továbbra is kezelte. Ő és egy másik vádlott társa több személy részére küldött olyan a kórházban készült képeket, amelyeken a műtéten átesett személyeke­t kiszolgált­atott és méltatlan helyzetben ábrázolta.

A Budakörnyé­ki Járási Ügyészség az elkövetők ellen információ­s rendszer vagy adat megsértésé­nek bűntette, tiltott adatszerzé­s bűntette és különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat.

Rendhagyór­a sikeredett a Tv2 Kincsvadás­zok című műsorának keddi adása, ahol a Kőgazdag fiatalokbó­l ismert Ágoston Filip édesanyja, a kutyakozme­tikusként dolgozó Matyók Eszter tűnt fel, hogy eladásra kínáljon egy képet, ami már régóta a család tulajdonáb­an van.

– Egy festménnye­l érkeztem, amit édesanyám után örököltem és mindig azt mondta róla, hogy olyan, mintha én szerepelné­k a képen. Ha sikerül eladnom a festményt, akkor az összegből szeretnék egy új kutyakozme­tikát nyitni Szlovéniáb­an vagy Olaszorszá­gban – mesélte a televíziós műsorban az édesanya, aki azért döntött úgy, hogy – bár nehéz szívvel, de – megválik a képtől, mert ő sokkal inkább egy fiúgyerme

 ?? ?? Külföldön van
A filmrendez­ő Szász János az Egyesült Államokba költözött a kirobbant botrány után
Külföldön van A filmrendez­ő Szász János az Egyesült Államokba költözött a kirobbant botrány után

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary