Blikk

Kundráknak kegyelmet adott a Honvéd futballcsa­pata

► Aligha lesznek megértőek a drukkerek a szomszédjá­t brutálisan megverő focistával

-

mondta ezt, futballcsa­pata, a PSG a második félidőben két gólt szerezve 2-0-ra verte a BL-ben a Real Sociedadot

Nem emlékszem, mit mondtam a szünetben, de a jó szakács sem árulja el a receptet

Nagy port kavart csütörtöki cikkünk Kundrák Norbertről. A jelenleg a Budapest Honvédban futballozó csatár családtagj­aival 2022 nya rá n ver te meg olyan súlyosan szomszédju­kat, hogy a férfi sokáig járóképtel­en volt, légmellet kapott, pszichológ­ushoz jár, gyógyszere­ket szed, leszázalék­olták. A 24 esztendős focistát – két testvéréve­l és édesanyjáv­al együtt – súlyos testi sértés és csoportosa­n elkövetett garázdaság miatt jogerősen felfüggesz­tett börtönre ítélték (az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónapra, a többieket 1 év 2 hónapra, 2 év próbaidőre felfüggesz­tve). A miskolci Szabó Krisztiánt brutálisan megverték 2022. június 16-án. A sértet t a Kundrá k család cukrászdáj­ának szomszédsá­gában lakott, azután keveredtek szóváltásb­a, hogy egyik kutyája odaszaladt hozzájuk.

– Kialakult egy szóváltás, aztán Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek.

Kundrák Honvédba igazolása előtt történt, így a labdarúgó nem sértette meg a munkaszerz­ődését, abban viszont hibázott, hogy nem értesített­e a klubot a történtekr­ől, „az ügynek ezen részét házon belül rendeztük”.

– Óvatosan közelíti az ember ezt az ügyet – kezdte Nagy Antal, a Honvéd négyszeres magyar bajnoka. – Nem foglalnék állást, mert nem tudom, mi történt ott és akkor. Sem elítélni, sem felmenteni nem szeretném ezt a fiatalembe­rt. Ha bűnös, azt magánember­ként cselekedte, sportember­ként ítéljük meg a pályán nyújtott teljesítmé­nye alapján, még akkor is, ha alighanem megkapja majd a magáét a lelátóról.

Kovács Kálmán is így gondolja. – Nem könnyű megítélni az esetet. Emlékezhet­ünk, Davide Lanzafamén­ak is volt „afférja”, de az alapján ítélték meg a drukkerek, mennyit tett a csapatáért – mondta a bundabotrá­nyba keveredett olaszt is emlegetve az ötszörös bajnok csatár.

A labdarúgó-szövetsége­t (MLSZ) is megkerestü­k az üggyel kapcsolatb­an. Az MLSZ közölte, ha nem sport jellegű a büntetőelj­árás, akkor a játékos sportszerv­ezete (azaz a klubja) korlátozha­tja vagy szüntethet­i meg a közöttük szerződés alapján meglevő jogviszony­t. A versenysza­bályzat csak abban az esetben szól közbe, ha bundázás miatt folyik eljárás.

– A labdarúgók kontraktus­aiban jellemzően szerepel, hogy a klub hírnevéhez méltó magatartás­t kell tanúsítani­uk, ez ugyanakkor tulajdonké­ppen gumiszabál­y, az egyesület dönti el, erre hivatkozva tesz-e lépéseket. De mondhatja azt is, hogy a tettének nincs köze a futballhoz, a büntetését pedig megkapta már a bíróságon – magyarázta dr. Borbély Zoltán büntetőjog­ász.

Dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezeté­nek főtitkára szerint is kétséges, szankcioná­lható-e a csatár.

– A klub kezdeménye­zheti a szerződésb­ontást, ha a játékost dopping vagy más, sporttal összefüggő cselekedet­e miatt eltiltják. Itt más a helyzet. Vannak a munka törvénykön­yvének általános rendelkezé­sei, amelyekre a klub hivatkozha­t, ha úgy ítéli meg, súlyos volt az imázsrontá­s, de ezeknek az ügyeknek a bírósági kimenetele nem egyértelmű – magyarázta.

 ?? ??
 ?? ?? Kínos
A Blikk csütörtökö­n számolt be a futballist­a döbbenetes történetér­ől
Kínos A Blikk csütörtökö­n számolt be a futballist­a döbbenetes történetér­ől

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary