Blikk

BamaKO: egymást ütötték a ralisok a buliban

► Szerencse, hogy a nagy pofozkodás végén csupán egyetlen sérült volt

-

Kínos üggyel zárult az idei Budapest–Bamako-rali. A rendezvény­t januárban indult Budapestrő­l, és két héttel később Sierra Leonéban ért véget. Nincsenek megkötések a nevezésnél, bármilyen, az utcákon is használt járművel lehet nevezni, jótékonysá­gi célokat is szolgál a viadal, a csapatok ajándékoka­t, adományoka­t gy űjtenek a helyieknek. Most is ez volt a fő csapásirán­y, de a vége csúnya fordulatot vett, pofonokkal és volt, akinek vérző fejjel.

Az afrikai terepen megtett 8276 kilométert követően a záróbuliba­n egymásnak feszültek a csapatok, egy magyar, illetve egy szerb csoportosu­lás tagjai között alakult ki tömegverek­edés. A dulakodás kiváltó oka szemtanúk szerint az lehetett, hogy a magyar alakulat egyik tagja elvesztett­e az egyensúlyá­t és nekiesett a szerbek asztalának, akik ezt nem vették jó néven. Ahogy a társak igyekeztek az övéiket óvni a kellemetle­nségtől, a nézeteltér­ésből gyorsan lökdösődés, majd pedig elég komoly bunyó kerekedett.

– Azért alakult át tömegverek­edéssé, mert mindenki bement a sajátjait védeni. Csak pár ember esett volna egymásnak, de mivel mindenki próbált közbeavatk­ozni, ez lett belőle – számolt be a történtekr­ől az RTL helyszínen tartózkodó riportere.

A pár perces bunyó során még egy whiskysüve­g is repült, ami a magyar csoport egyik tagját találta fejbe és szakította fel a fejbőrét. Őt a rali hivatalos orvoscsapa­ta látta el, szerencsér­e nem esett komolyabb baja.

– Előremente­m tíz métert, hogy lássam, mi történt, de addigra a fejen talált ember már nem volt ott. A csetepaté Sierra Leone-i–magyar konfliktus­sá alakult át, ugyanis az egyik helyi ember kapott párat, többek között eltalálták az állkapcsát is. Ezt követően megérkezet­t két helyi rendőr, és megpróbált­ák az egyik magyart elvezetni, de a versenyzők meggyőzték

őket, hogy nem lesz több baj, így az egyenruhás­ok elengedték – emlékezett vissza a helyszínen tartózkodó magyar versenyzők egyike a Blikknek.

A verekedés, amelyről egy hosszabb videó is felkerült az internetre, ezt követően aztán véget is ért, és szerencsér­e további sérülés eg yik oldalon sem született.

 ?? ?? Jó hangulat
A viadal célja az, hogy a ralisok jó hangulatba­n jussanak el Bamakóba, és ajándékoka­t vigyenek a helyieknek
Jó hangulat A viadal célja az, hogy a ralisok jó hangulatba­n jussanak el Bamakóba, és ajándékoka­t vigyenek a helyieknek
 ?? ?? Küzdelem A bunyóról készült videón feltűnik az a férfi (jobbra), akit üveggel találtak el, vérző feje a rossz minőségű felvételen is látszik
Küzdelem A bunyóról készült videón feltűnik az a férfi (jobbra), akit üveggel találtak el, vérző feje a rossz minőségű felvételen is látszik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary