Blikk

Tuchelalat­tinoga BayernMünc­henpadja

-

RÓMA — Nagy bajban van Thomas Tuchel és stábja: a Bayern München ugyanis a Bajnokok Ligája nyolcaddön­tőjében idegenben 1-0-ra kikapott a Laziótól, így a német futballcsa­patot a kiesés fenyegeti. Mivel a Bayern a bajnokságb­an sem remekel, a Német Kupából pedig kiesett, könnyen lehet, hogy Tuchelt – és így a vele dolgozó magyar edzőt, Lőw Zsoltot is – elküldik, ugyanakkor spanyol lapok sze

rint a német tréner akár a Barcelona kispadján is kiköthet.

A 2011–12-es szezon óta ez lehet az első alkalom, hogy serleg nélkül marad a német

rekordbajn­ok, így érthető a szurkolók felháborod­ása. A német Bild.de olvasóinak 80 százaléka a „nem” választ adta arra, hogy maradjon-e Tuchel a kispadon. A játékosok között sem jobb a helyzet, Matthijs de Ligt után Thomas Müller is megkérdője­lezte a tréner alkalmassá­gát.

– Fr usztráltak és dühösek vagyunk a vereség miatt. Nem tudom, miért, de a félidőben elvesztett­ük a fonalat. Nehezen tudtunk gólhelyzet­eket kialakítan­i és kihasználn­i azokat. De még hátravan a visszavágó. Folytatjuk tovább – magyarázta Tuchel a vereség után.

Ha elküldik, lehet, nem kell sokáig állást keresnie, a Barcelona vezetői már korábban kijelentet­ték, hogy mindenképp­en tapasztalt szakembert vinnének a legkésőbb a szezon végén távozó Xavi helyére, és Tuchel meg is felelne elvárásaik­nak. Ráadásul korábban elmondta, szimpatizá­l a spanyolokk­al.

– Spanyolors­zág nem mindennapi bajnokságg­al büszkélked­het, a játékosokb­ól sugárzik az önbizalom és miközben velük beszélsz, egyből érezhető a köztetek kialakult kapocs – magyarázta a német.

A másik szerdai BL-meccsen a PSG 1-0-ra verte a Real Sociedadot.

 ?? ?? Csalódás Szenvedett a Bayern az olaszok ellen, a BLvisszavá­gón nehéz lesz kiharcolni a továbbjutá­st
Csalódás Szenvedett a Bayern az olaszok ellen, a BLvisszavá­gón nehéz lesz kiharcolni a továbbjutá­st
 ?? ?? Kínok
Thomas Tuchelt elkerülik a sikerek a Bayern kispadján, könynyen lehet, hogy hamarosan lapátra kerül
Kínok Thomas Tuchelt elkerülik a sikerek a Bayern kispadján, könynyen lehet, hogy hamarosan lapátra kerül
 ?? ?? Előny
Ciro Immobile juttatta előnyhöz a Laziót
Előny Ciro Immobile juttatta előnyhöz a Laziót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary