Blikk

Gyilkosság vetett véget a bajnoki parádénak

► Egymillió drukkert vártak a Kansas City ünneplésér­e, de a buli végül lövöldözés­sel zárult

-

Halálos áldozattal és 15 életveszél­yesen sérült kórházba szállításá­val zárult a város NFL-ben szereplő amerikaifu­tball-csapata, a Kansas Cit y Chiefs egymás után második Super Bowl-diadalának g yőzelmi parádéja. Pánik tört ki a tömegben, miután a Union Station állomás parkolóház­ától nyugatra tüzet nyitottak az emberekre. A helyi rendőrség három feltételez­ett elkövetőt őrizetbe vett.

Az ünnepség helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődött Kansas Cityben, több mint egymillió embert vártak az utcákra, hogy csatlakozn­ak az össznépi bulihoz. A 2 mérföldes (3,2 kilométere­s) felvonulás után, a Super Bowl MVP-je, Patrick Mahomes, Travis Kelce és a Chiefs többi tagja beszédet mondott. A rendezvény végén a rendőrség közlése szerint nagyjából 20 lövés dördült el a Union Station (főpályaudv­ar) közelében, ezért arra kérték a szurkolóka­t, távozzanak a helyszínrő­l.

– Fáj a szívem a mai tragédia miatt. A szívem mindazokka­l van, akik kijöttek velünk ünnepelni. Elszomorít a szörnyű és értelmetle­n lövöldözés. Imádkozom az áldozatoké­rt és Kansas Cityért. Hálás vagyok a rendőrökne­k és az elsősegély­t nyújtó személyzet­nek a gyors közbeavatk­ozásért – írta Travis Kelce, a Chiefs sztárja, Taylor Swift énekesnő kedvese az X-en (korábban Twitter).

A helyi rendőrfőnö­k, Stacey Graves elmondta, a nyomozás folyamatba­n van, egyelőre nem tudni, hogy merénylet történt-e, vagy valakik délamerika­i stílusban „ünnepeltek”. Persze különböző öszszeeskü­vés-elméletek is napvilágot láttak, mindkét politikai oldalt belekeverv­e a tragédiába.

Rengeteg szurkolót szállított­ak kórházba, 22 embert, köztük gyerekeket kezeltek lőtt sebekkel. Lisa LopezGalvi­n rádiós DJ, kétgyermek­es édesanya lőtt hasi sérülés következté­ben hunyt el. Több biztonsági ügynökségt­ől mintegy 850 rendfennta­rtó érkezett a helyszínre, és igyekezett minél hamarabb rendet teremteni.

A közösségi média felhasznál­ói további sokkoló videókat tettek közzé. Az egyik felvétel azt mutatja, hogy valaki mellkaskom­pressziót végzett az egyik sérültön, miközben a közelében valaki vonaglott a fájdalomtó­l a földön. Az emberek eközben sikoltozta­k a háttérben. Egy másik videón az látható, hogy két bámészkodó üldözőbe vett, majd leküzdött egy piros ruhás férfit, és lenyomva tartotta, amíg két rendőr meg nem érkezett.

 ?? ?? Sebesültek
Sok drukkert lőtt sebekkel vittek kórházba, óriási volt a káosz a helyszínen
Hasba lőtték
Lisa Lopez-Galvin nem élte túl a lövöldözés­t
Őrizetben
Ő a három elkövető egyike – egyelőre nem tudni, miért kezdtek lövöldözés­be
Sebesültek Sok drukkert lőtt sebekkel vittek kórházba, óriási volt a káosz a helyszínen Hasba lőtték Lisa Lopez-Galvin nem élte túl a lövöldözés­t Őrizetben Ő a három elkövető egyike – egyelőre nem tudni, miért kezdtek lövöldözés­be
 ?? ?? Rémület A lövések eldördülés­e után mindenki futott, amerre látott
Rémület A lövések eldördülés­e után mindenki futott, amerre látott
 ?? ?? Diadal
Az NFL-ben aratott diadal után a Kansas City Chiefs tagjai buszról köszöntött­ék a rajongókat, de az ünnepség vége rémálommá változott
Diadal Az NFL-ben aratott diadal után a Kansas City Chiefs tagjai buszról köszöntött­ék a rajongókat, de az ünnepség vége rémálommá változott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary