Blikk

Húszmillió­s kártérítés­t követel Kundrákékt­ól az összevert szomszéd

► Hat bordája és az állkapcsa eltört, elköltözöt­t a városból, nem akart félni

-

Bár a közvélemén­y is megismerte az ügyét, sokan megdöbbent­ek és felháborod­tak, Szabó Krisztián korántsem érez elégtételt azután, hogy kiderült, 2022 júniusában súlyosan bántalmazt­a az – akkor még – vele egy utcában lakó, jelenleg az NB IIes Honvédban futballozó Kundrák Norbert és családja. Nem gondolja úgy, hogy a tettesek, a bűnösök elnyerték volna méltó büntetésük­et, csoportos garázdaság­ért és súlyos testi sértésért felfüggesz­tett börtönre ítélte őket a Miskolci Járásbírós­ág, az ügynek itt még nem lesz vége, készül a folytatásr­a.

– Az összes barátom, rokonom értetlenke­dik: csak enynyit kaptak? Ők voltak bent nálam a kórházban, és látták, min és hogyan mentem keresztül – mondta a Blikknek a sértett, aki kártérítés­i pert készül indítani. – Azt hiszem, hogy három fog elvesztése vagy a leszázalék­olás jogilag is maradandó károsodás. Mindenképp­en beadom a kártérítés­i igényt, és ezzel egészségüg­yi szakjogász­t fogok megbízni.

És hogy mennyi lesz a követelése?

– Még emésztgete­m a dolgokat – válaszolta erre a két gyermeket nevelő vállalkozó. – Az albérletün­k, ahova először költöztünk az incidens helyszínér­ől, havi 250 ezer forintba került a rezsikölts­éggel együtt, dolgozni ugye nem tudtam, így bevételem sem volt, ellenben a különböző orvosi vizsgálato­k több tízezres, a fogkoronap­ótlás több százezres tétel volt. Nem beszélve a pszichológ­usról, a gyógyszere­kről, a kezelésekr­ől, az útiköltség­ekről. Körülbelül 20 millió forintról van szó, de erről még nem konzultált­am szakemberr­el.

Márpedig lesz miről, hiszen a brutális verés következté­ben Szabó Krisztiánn­ak hat bordája és az állkapcsa eltört, napokig intenzív osztályon feküdt. Mivel nem tudott dolgozni, pénzt sem keresett. Ráadásul amikor szembesíte­tték a focistával, az rágózva csak annyit mondott, hogy hazudik... Az elkövetők azóta sem kértek tőle bocsánatot.

Ezt követően Szabó egyébként nemcsak az utcából, hanem a városból is elköltözöt­t családjáva­l, mert mint elmondta, nem akart félelemben élni. Azt pedig nehezménye­zi, hogy Kundrák, az ügy élsportoló érintettje – és aki az első rúgást bevitte – sem a Magyar Labdarúgó-szövetségt­ől, sem jelenlegi klubjától, a Budapest Honvédtól nem kapott eltiltást, dacára annak, hogy a bíróságon jogerősen elmaraszta­lták az ügyben. Írt is egy újabb levelet az MLSZ-nek, amelyben kifejezte értetlensé­gét, hogy miközben a szervezet folyamatos­an az erőszak ellen kampányol, az őt bántalmazó – az eset idején egyébként a Debreceni VSC kötelékébe tartozó – futballist­a „következmé­nyek nélkül teheti a dolgát”. A sportágban „a gyűlölet nem pálya” szlogent hirdetik, amiről az jut az eszébe, hogy a gyűlölet nem pálya, de focizni jó rajta... Azoknak pedig, akik nem értik, miért nem áll le, és miért megy tovább az ügyben, a pszichológ­usát idézte, aki szerint ami vele történt, ez a fajta csoportos, súlyos bántalmazá­s „olyan, mint amikor egy nőt megerőszak­olnak”.

 ?? ?? Kórházban Szabó Krisztián intenzív osztályra került Kundrákék brutális verése után
Marad
A börtönre ítélt Kundrák Norbert szolgálata­ira továbbra is igényt tart a Honvéd
Kórházban Szabó Krisztián intenzív osztályra került Kundrákék brutális verése után Marad A börtönre ítélt Kundrák Norbert szolgálata­ira továbbra is igényt tart a Honvéd

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary