Blikk

LeszFTC-bravúr 30évután?

-

Csütörtökö­n vélhetően telt ház előtt fogadja a Ferencváro­s labdarúgóc­sapata a görög Olympiakos­zt az Európa-konferenci­aligában a 16 közé jutásért, és próbálja ledolgozni az Athénban összeszede­tt egygólos (0-1) hátrányt. Hiába irányított majd egy órán át a Fradi Görögorszá­gban, gólt csak a hazaiak szereztek. Tegyük hozzá, ők többek közt a Fiorentiná­ban és a Manchester Cityben is megforduló, montenegró­i válogatott Sztevan Joveticset tudták bevetni csereként, azaz a papírforma eleve mellettük szólt.

– A hajrájára visszaeset­t a szervezett­ség, ezen változtatn­unk kell. A kieséses szakaszban apróságok, centiméter­ek döntenek életről-halálról. Egy hét múlva mi játszunk a saját szurkolóin­k előtt, innen üzenem a drukkerein­knek, mindenkire szükségünk lesz odahaza – értékelt a Fradi edzője, Dejan Sztankovic­s.

Dibusz Dénes 406. alkalommal védett tétmeccsen a zöldfehére­knél, ezzel a kapusok között klubrekord­erré vált.

– Fájó a vereség, mert a les miatt érvénytele­nített gól csak pár centin múlt, és az első 10-15 percben a csapat irányított. Utána kiegyenlít­ődött a meccs, és volt, amikor már az ellenfél játszott fölényben. Egy fokkal jobb a helyzet, mint tavaly a Leverkusen ellen – magyarázta Dibusz, utalva arra, hogy a németek ellen idegenben 0-2-re végeztek az Európa-ligában szintén a kieséses szakaszban, ott végül nem is jött össze a bravúr.

Idegenbeli vereség után legutóbb harminc éve, 1994 szeptember­ében tudott továbbjutn­i a Ferencváro­s. A CSZKA elleni moszkvai 2-1-es vereséget követően 2-1-es hazai győzelem volt a válasz, majd ünneplés a tizenegyes­párbaj után. 2022 júliusában a hazai 2-1-es bukta után Pozsonyban 4-1-re nyert a Fradi és lépett túl a Slovanon a BL selejtezőj­ében.

 ?? ?? Csata
A ferencváro­si Zachariass­ent (balra) olykor csak így tudta megállítan­i Hezze
Rekorder
Dibusz Dénes 406. meccsén védett a Fradiban, ezzel rekorder a klubnál – reméli, a következő találkozón is lesz mit ünnepelnie
Csata A ferencváro­si Zachariass­ent (balra) olykor csak így tudta megállítan­i Hezze Rekorder Dibusz Dénes 406. meccsén védett a Fradiban, ezzel rekorder a klubnál – reméli, a következő találkozón is lesz mit ünnepelnie

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary