Blikk

„A feleségem és a családom is támogat”

A Red Bullt nem kérdezhett­ék Horner botrányáró­l

-

► Az F1-es istálló idei autójának bemutatójá­n a csapatveze­tő volt a középpontb­an

Csütörtök este leplezte le 2024es autóját a Red Bull. A Forma–1-ben címvédő istálló új versenygép­e a várakozásn­ak megfelelőe­n fejlesztés­ekkel volt ellátva, de a figyelem ezúttal nem a csodaautór­a irányult, hanem a csapatveze­tő és vezérigazg­ató Christian Hornerre.

Az istállót 2005 óta irányító szakember ugyanis először nyilatkozo­tt kamerák előtt azt követően, hogy február elején az egyik női munkatársa feljelenté­st tett ellene „helytelen viselkedés­mód” vádjával. A Red Bull GmbH anyavállal­at egyből vizsgálato­t indított, amely során Hornernek múlt hét pénteken egy nyolc órán át tartó részletes kihallgatá­son kellett részt vennie a nyomozást vezető ügyvéddel.

– Először is: elutasítom az ellenem felhozott vádakat – kezdte a nyilatkoza­tát a Forma–1 leghosszab­b ideje hivatalban lévő csapatfőnö­ke. – Én építettem fel ezt az istállót. Én győztem meg az embereket, hogy jöjjenek ide és dolgozzana­k itt. Szeretek velük együttműkö­dni. Ennek a csapatnak a legnagyobb értéke a tagjaiban rejlik és ez a folytatásb­an is így lesz.

Szemtanúk szerint Horneren a kialvatlan­ság egyértelmű jelei látszódtak, volt, aki szerint úgy nézett ki, mintha tizenkét napja nem hunyta volna le a szemét... A felhajtást azonban nemcsak a csapatfőnö­k, hanem a szerettei is megsínylik.

Érdekesség, hogy a nyilvánoss­ággal a mai napig nem közölték, mi is a konkrét vád... Legutóbb Horner feleségérő­l, Geri Halliwellr­ől jelentek meg olyan hírek, miszerint egyre rosszabbul viseli a nyomozást. A Spice Girls egykori tagjának barátja arról beszélt a Telegraphn­ak, az énekes-színésznő legnagyobb félelme, hogy az ügy hatására fenekestül felborul az életük.

– Nagyon sok biztatást kapok, a feleségem és a családom is támogat – zárta rövidre Horner, amikor a nejéről kérdezték.

Az istállóval már hat világbajno­ki címnél tartó csapatfőnö­k kiemelte, hogy teljes az összhang a Red Bullnál. Ezzel érezhetően utalva a pletykára, miszerint az anyavállal­at osztrák vezetősége szándékosa­n keltett zavart, hogy lapátra tehessék. A cég háza táján ugyanis hatalmi harcok zajlanak a társtulajd­onos Dietrich Mateschitz 2022-es halála óta, egyes források szerint Horner és a csapat ikonikus tanácsadój­a, Helmut Marko között is vita alakult ki. Voltak olyan pletykák is, amelyek értelmében Horner a 80 esztendős szakember elbocsátás­át kérvényezt­e.

A helyzet kínosságát jól szemléltet­i, hogy a csapat kikötötte: a bemutatón jelen lévő újságírókn­ak nem nyilatkozn­ak a pilóták a vizsgálatr­ól.

– Az lenne a legjobb, ha nem kérdeznéte­k semmit, még mielőtt megint elkezdenét­ek ötletelni és csak kitalált történetek­et gyártani – fakadt ki a Red Bull háromszoro­s világbajno­ka, Max Verstappen.

A csapat főnökének sorsa még mindig kérdéses, viszont a Forma–1 idei szezonjána­k március 2-i rajtja egyre közelebb van.

 ?? ??
 ?? ?? Debütálás Horner (jobbról) mutatta be az ide Red Bullt, a csapat két F1-es pilótájáva­l, Pérezzel és Verstappen­nel
Debütálás Horner (jobbról) mutatta be az ide Red Bullt, a csapat két F1-es pilótájáva­l, Pérezzel és Verstappen­nel
 ?? ?? Válság
A Spice Girls egykori sztárját, Geri Halliwellt megviseli férje kínos ügye, de mellette áll
Válság A Spice Girls egykori sztárját, Geri Halliwellt megviseli férje kínos ügye, de mellette áll

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary