Blikk

Vérünk is hatással van sorsunk alakulásár­a

Vannak, akik szerint egyesíti a két őserőt: a tüzet és a vizet ► Az alábbi összeállít­ásból kiderül, hogyan befolyásol­ja tulajdonsá­gainkat

-

Amióta létezik az ember, nem érdekli semmi jobban, mint az életének értelme, miértjei, alakulása. Mindent, ami körülvesz minket, és mindent, ami belőlünk ered, arra használunk hát, hogy kibogozzuk a rejtélyeke­t.

Víz csobog bennünk

A víz benne van minden mágiában, mitológiáb­an. Víz nélkül nincs élet, nincs áramlás. A víz molekulái megőrzik az emberi érzelmek lenyomatát, a szeretetet éppúgy, ahogy a gyűlöletet. Egy kis víz bármelyik csodatévő helyről, például a Szűzanya lourdes-i forrásából vagy más szent vízből évek múltán is gyógyítani képes, persze csak akkor, ha az emberi elme nem mond ellent az erejének, vagyis hisz benne.

Ugyanakkor a víz ereje megfékezhe­tetlen, ölni éppúgy képes, mint éltetni, erre emlékeztet például a bibliai özönvíz, ahogy az emberi érzelmek is képesek gyilkolni, pusztítani.

Tűz lobog a szívünkben

Tűz nélkül megfagynán­k, de ha szeretünk, mintha tűz lobbanna bennünk: „...erős a szeretet, mint a halál, kemény, mint a sír a buzgó szerelem; lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai” – olvasható a Bibliában. De el is porlasztha­t a tűz, ahogy a boldogtala­nság is elemészthe­t, megsemmisí­thet. A két őselem jól megfér együtt, de ki is olthatja egymást: a víz elpárolog a tűzben, a tűz pedig kialszik a vízben.

Tüzes víz folyik az ereinkben

A vérünk mintha egyesítené ezt a két őserőt, benne van a víz, áthatol minden akadályon, megtölti minden részünket élettel. És benne van a tűz, a vér vörös színe, az érzelmeink heve. Tűz és víz a vérünk, amiben kódolva van a sorsunk, számtalan alkimista és tudós próbálta már vizsgálni az üzeneteit. A vérünk nem egyforma, mikroszkop­ikus alkotói különbözőv­é teszik egymástól, ebben található a szimboliku­s, mágikus üzenet.

Formálja a személyisé­get

Négyféle vércsoport­tal rendelkezü­nk, ez alapjaiban is megkülönbö­ztet minket. Mutatjuk, melyek a különböző vércsoport­úak legjellemz­őbb tulajdonsá­gai.

A: eltökélt

Könnyen felkapja a vizet. Élete előre meghatároz­ott terv alapján folyik, szeretné, ha mindent irányíthat­na. Kedves ember, megbízható és segítőkész. Kitartó és erős, nem szívesen pazarolja az idejét olcsó mulatságok­ra, és a szerelem is másodlagos az életében, hisz dolga van. Lazítson egy kicsit, merjen szeretni, és engedje, hogy szeressék.

B: nehezen dönt

Mint egy kiscsikó, úgy rohan át az életen, minden érdekli, mindenre kíváncsi. Az érzelmi kapcsolata­i is hasonlóak, nehezen ragad meg egy társ mellett, mert fél, hogy a másikról lemarad. Más téren is hajlamos kapkodni. Meditáljon mindennap. Hagyjon időt, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek a fejében, így le tud higgadni.

AB: ösztönös

Cselekedet­eit a hangulatai, az ösztönei irányítják, amik egyébként ritkán tévednek. Gyakran gyötrik indokolt és indokolatl­an félelmek, ilyenkor hajlamos depresszió­ba zuhanni. Ám ha sikert ér el, fordul a kocka, életkedve azonnal visszatér. Tartson ki döntései mellett. Keresse meg a társat, akinek számíthat a véleményér­e, és kitartóan szeresse.

0: nagylelkű

Hatalmas szíve van, akár önmagát is feláldozza másokért. Képes bármilyen helyzetben békét teremteni. Ugyanakkor kevés az önbizalma, kellenek számára a támogatók, biztatók. Képes nagyot alkotni, higgyen magában, és várja ki a megfelelő időpontot, biztosan el fog jönni. Ne hanyagolja el önmagát.

 ?? Kódolva ?? Tűz és víz a vérünk, amelyben kódolva van a sorsunk
Kódolva Tűz és víz a vérünk, amelyben kódolva van a sorsunk
 ?? ??
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? Megjelent ?? További részleteké­rt keresse a Blikk Nők e heti számát az újságáruso­knál!
Megjelent További részleteké­rt keresse a Blikk Nők e heti számát az újságáruso­knál!
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary