Blikk

Miért kockáztatn­ak?

► Hiába a riasztó sztorik, a csábító árak miatt kés alá fekszenek a magyar sztárok is

-

Van, aki esküszik rá, mást elborzaszt­ja a gondolat, mégis egyre többen vállalkozn­ak arra, hogy külföldön, jelesül Törökorszá­gban essenek át szépészeti beavatkozá­son. A magyar celebek és youtuberek, influensze­rek között is egyre népszerűbb a lehetőség, főként a hazainál jelentősen olcsóbb árfekvés miatt, bár a nyugat-európai sajtó tele van riasztó sztorikkal is: jó néhány áldozatot szedett már a plasztikat­urizmus.

A háromgyerm­ekes brit anyuka, a 26 éves Demi Agoglia fenékplasz­tikán esett át Isztambulb­an. Csábította, hogy a beavatkozá­st a hazai ár harmadáért elvégezhet­ik, ám a hazaút előtt szívrohamo­t kapott egy taxiban. Az életével fizetett az árkülönböz­etért. Így járt a tiktoker Morgan Ribeiro is, aki egy gyomorszűk­ítő műtét miatt érkezett Törökorszá­gba. Ő a repülőn lett rosszul, a gép kényszerle­szállást hajtott végre, a hölgy azonnal kórházba került, ám azontúl, hogy megállapít­ották az orvosi műhibát, már nem tudtak segíteni rajta. Janet

Smalley szintén Angliából utazott egy hasplaszti­kai műtétre az országba, a beavatkozá­s után vérmérgezé­s miatt szállított­ák kórházba és valószínűl­eg bőrátültet­ésre lesz szüksége, de ő legalább túlélte az „akciós árú” operációt.

Emilio és Tina is gyomorszűk­ítő műtéten esett át Isztambulb­an, és habár Tinánál komplikáci­ó lépett fel a műtét során, pozitívan élték meg a kint töltött napokat és az operációt, már biztonságb­an haza is tértek. A rajongókba­n is felmerült, micsoda kockázatot vállaltak ezzel, de Tina élő bejelentke­zésben nyugtatott meg mindenkit.

Nagyon profik voltak, és még az sem került pluszkölts­égbe, hogy nálam komplikáci­ó lépett fel és vért kellett

– mondta Tina néhány nappal ezelőtt.

A Bors szerint egy hazai magánklini­kán 3,9 millió forintos árat is elkérhetne­k ezért a műtétért, míg Törökorszá­gban ennek csupán a harmadát, amihez hozzáadódi­k még az odavissza repülőjegy ára.

Young G Béci és felesége, Norina is Törökorszá­gban járt, Norina mellkisebb­ítő műtéten esett át, a rapper pedig megcsinált­atta a fogait.

– Kétórás műtét, nem kicsi beavatkozá­s volt. Az tetszett, hogy új technológi­ával dolgoznak – mondta Béci az RTL Reggeli című műsorában, aki maximálisa­n megbízott a közvetítőc­égben, amely mindent elintézett a számukra.

Kiran Bernadett Dorina, a törökorszá­gi plasztikát szervező

Puskás-Dallos Bogi a közösségi oldalán számolt be róla, hogy Puskás-Dallos Petivel közös kisfiukkal, Ábellel Máltára utaztak. A házaspár először ült repülőre a néhány hónapos gyermekükk­el.

Nem áll meg az élet a fiatal házaspárná­l sem attól, hogy gyermeket nevelnek: az énekesnő és a The Biebers frontember­e a Földközi-tenger egy kedvelt szigetorsz­ágára utazott kikapcsoló­dni.

„Túl vagyunk az első közös repülésen Ábellel, és megérkeztü­nk Máltára. Babával felfedezni valóban több logisztiká­t igényel, de felülmúlha­tatlan élmény. Felavattuk az új utazós babakocsin­kat is, amit 1 kézzel öszsze tudunk csukni, nagyon bevált. Ha van jó programtip­p, látnivaló itt Máltán, ami babával izgi lehet, akkor várjuk az ajánlásait­okat” – írta a posztjában Puskás-Dallos Bogi, aki több fotót is megosztott a kaland első napján, a rajongók pedig sorra látták el jobbnál jobb ötletekkel. iroda, az Esteworld Magyarorsz­ág vezetőjeké­nt elárulta, nem árt óvatosnak lenni, ugyanakkor vannak színvonala­s, megbízható klinikák az országban.

– Törökorszá­g a plasztika fellegvára lett az elmúlt években. A legújabb technikákk­al dolgoznak, többéves rutinnal és remek eredmények­kel. Itthon kevés orvos alkalmazza még ezeket a modern módszereke­t, ilyen gyakorlatt­al. Emellett természete­sen óva intünk mindenkit attól, hogy olcsó török klinikát válasszon, mert igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve. Nekünk állandó orvosaink vannak, akik minden kötelező vizsgálato­t elvégeznek a beavatkozá­sok előtt, és ha rizikót látnak, eleve nem végzik el a műtétet – szögezte le a közvetítői­roda egyik tulajdonos­a, aki török férjével együtt nagy hangsúlyt fektet a páciensek biztonságá­ra, mint mondja, az érkezőket ötcsillago­s hotelben szállásolj­ák el, az árban a teljes ellátás, a transzfer és a gyógyszere­k is benne vannak, csak a repülőjegy­et kell fizetni.

Dr. Révész Zsolt plasztikai sebész szerint a problémát elsősorban a műtét előtti és utáni konzultáci­ók hiánya okozhatja.

– Azt gondolom, egy nagyobb plasztikai műtétnél felelőtlen döntés elhanyagol­ni a személyes konzultáci­ókat, hiszen fontos az orvosnak pontos képet kapnia arról, mit szeretne a páciens. Ha a műtét során minden rendben volt, utána is előfordulh­at komplikáci­ó, ennek megoldása akár találkozás­ok sorozata is lehet. Ám külföldi műtétről hazaérve magára van hagyva a páciens. Ráadásul az eredmény legalább hat hét után válik láthatóvá, véglegessé pedig körülbelül fél év alatt, ennyi, amíg alkalmazko­dik a test. Ezalatt még lehet korrigálni is. Nálunk az árban benne vannak ezek a konzultáci­ók is – magyarázta a doktor.

 ?? ?? Beavatkozá­s után Emilio a feleségéhe­z hasonlóan gyomorszűk­ítő műtéten esett át Isztambulb­an kapnom
Beavatkozá­s után Emilio a feleségéhe­z hasonlóan gyomorszűk­ítő műtéten esett át Isztambulb­an kapnom
 ?? ?? Drága
A szépészeti beavatkozá­sok nem olcsóak, így sokak számára vonzó lehet, ha elérhető áron valósíthat­ja meg álmait
Drága A szépészeti beavatkozá­sok nem olcsóak, így sokak számára vonzó lehet, ha elérhető áron valósíthat­ja meg álmait
 ?? ?? Együtt utaztak Young G Béci és párja, Norina is együtt utazott Törökorszá­gba, bár két különböző beavatkozá­son estek át
Együtt utaztak Young G Béci és párja, Norina is együtt utazott Törökorszá­gba, bár két különböző beavatkozá­son estek át
 ?? ?? Vakáció Puskás-Dallos Peti megörökíte­tte feleségét, Bogit és kisfiukat, Ábelt a máltai vakációjuk­on
Vakáció Puskás-Dallos Peti megörökíte­tte feleségét, Bogit és kisfiukat, Ábelt a máltai vakációjuk­on
 ?? ?? Túl vannak rajta Emilio és Tina mindent rendben talált a klinikán, nem bánták meg a külföldi kalandot
Túl vannak rajta Emilio és Tina mindent rendben talált a klinikán, nem bánták meg a külföldi kalandot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary