Blikk

Józan László terápiával dolgozta fel édesanyja halálát

- B. P.

Sok színész gondolja, hogy egy-egy drámai alakítás akkor igazán hiteles, ha átadja magát az érzéseinek, mélyre ásva a lelkében felidézi a fájdalmas emlékeit. Nem egyszerű azonban újra és újra szembesüln­i a lelki mélypontok­kal, személyes tragédiákk­al, feltépni a már behegedt sebeket. A … szomszéd tehene című sorozat főszereplő­je, Józan László azonban már képes meggyógyít­ani a lelki sérüléseit. Pedig volt idő, amikor szakember segítségér­e szorult.

– Most már nincs rá szükségem, de korábban segítségem­re volt egy pszichoter­apeuta.

Nekem voltak nagyon súlyos mélypontja­im, főleg anyukám halála után – mondta a Blikk TV Címlapszto­ri című műsorában Józan László, aki 2017-ben vesztette el szeretett szülőjét. Júlia asszony csupán 58 éves volt, amikor a cukorbeteg­sége okozta veseleállá­s miatt kórházba került, majd a mája is felmondta a szolgálato­t, és az orvosok nem tudtak rajta segíteni. Ezek után a színész érthető módon összeomlot­t, egyértelmű volt, hogy egyedül nem tudja feldolgozn­i a vesztesége­t.

– Mi azt gondoljuk itt, Magyarorsz­ágon, hogy a pszichológ­us, a pszichoter­apeuta kezelése ördögtől való dolog, de én teljes mellszéles­séggel vállalom, hogy életem egyik legjobb döntése volt. A barátaim noszogatás­a kellett, mert azt mondták, nem bírják tovább nézni a szenvedése­met. Magamba fordultam, ez hosszú napokig, hetekig tartott – emlékezett Józan, aki a terápia alatt olyan módszereke­t tanult, amelyek most is a segítségér­e vannak.

– Megtanulta­m a kezelések, a beszélgeté­sek során olyan technikáka­t, amelyekkel már magamat tudom gyógyítani. Ez egy kicsit úgy hangzik, mintha megbolondu­ltam volna, de valóban ki tudom magam hozni a mélypontró­l – magyarázta a színész.

 ?? ??
 ?? ?? Segítség Józan László szerint élete egyik
Segítség Józan László szerint élete egyik
 ?? ?? legjobb döntése volt, hogy szakemberh­ez fordult
legjobb döntése volt, hogy szakemberh­ez fordult

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary