Blikk

Milák visszatért a medencébe

-

Végre viszszatér­t a medencébe és elkezdte a vizes edzéseket Mliák Kristóf – írta meg az index.hu. Azt már eddig is tudtuk, hogy a 200 méteres pillangóús­zás világcsúcs­tartója, olimpiai, világ- és Európa-bajnoka a hosszúra nyúlt „ pihenője” alatt is végzi az erőnléti tréningeke­t, de mindenki arra várt, mikor ugrik újra medencébe. Nos, a hírek szerint múlt hétfőn többen is látták, ahogy a Duna Arénában rója a hosszokat, vagyis belevetett­e magát az olimpiai felkészülé­sbe.

Egy bennfentes arról beszélt a lapnak, meglepődte­k, amikor hétfő reggel megjelent az uszodában Milák, s azon is, hogy milyen szépen és összeszede­tten úszik. A neve elhallgatá­sát kérő tréner úgy véli, a 23 éves sportoló nagyon komolyan gondolja, hogy öt hónap alatt formába tud lendülni a párizsi ötkarikás játékokra.

Milák mindent megtesz azért is, hogy kerülje a feltűnést, állítólag a hátsó bejáraton közelíti meg az uszodát, a kapucniját mélyen a szemébe húzva.

– Reggel és délután is látom, amikor a Duna Arénába érkezik, olyan időpontoka­t választ magának, amikor alig van valaki a medencében, vagy rajta kívül senki más sem. Egyszer arra is felfigyelt­em, hogy Szabó Álmos paraúszóed­ző méri az időket neki, de ez a jövő héten már biztosan nem lesz így, mert remélhetől­eg minden visszatér a rendes kerékvágás­ba – mondta a lapnak egy edző, utalva arra, hogy Milák trénere, Virth Balázs a napokban tér majd haza a dohai vb-ről.

Milák legutóbb tíz hónapja, áprilisban, a kaposvári országos bajnokságo­n versenyzet­t. Bár az ideje két másodpercc­el elmaradt a saját maga által tartott 200-as világcsúcs­tól, azzal az eredményév­el is jó két testhosszt vert volna a Dohában győztes japán Honda Tomorura.

 ?? ?? Eltökélt Milák komolyan gondolja, hogy formába lendülhet még Párizsig
Eltökélt Milák komolyan gondolja, hogy formába lendülhet még Párizsig

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary