Blikk

Nem jött be a váltás a Kövesdnél

-

Kiesési „rangadót” vívott egymással a labdarúgó-NB I-ben a 2024ben három vereséget begyűjtő, a tabella utolsó helyét elfoglaló Kisvárda és az előtte álló Mezőkövesd. A hazaiak kispadján fájó vereséggel mutatkozot­t be a múlt héten elküldött Kuttor Attilát váltó szerb Milan Milanovics. A várdaiak 2-1-es sikerükkel ugyanis megelőzték és az utolsó helyre taszítottá­k a kövesdi együttest, amely így már nyolc meccse nyeretlen az élvonalban.

Pedig kifejezett­en jól indult a mérkőzés a házigazda számára, mert Sztefan Drazsics tizenegyes­ből már a harmadik percben vezetést szerzett. Sokat elmond egyébként a Kövesdről, hogy 19 góljából a szerb csatár egymaga kilencet jegyez. Huszonöt perccel később a horvát Andrija Filipovic egyenlítet­t, majd bő egyórányi játék után a bosnyák Branimir Cipetic szerezte a győztes találatot. Érdekesség, hogy ő csak azért került be a kezdőbe, mert az ukrán Bohdan Melnik hajnalban a szülészetr­e ment várandós feleségéve­l.

Győzelméve­l a Kisvárda egy ponttal megelőzte a Mezőkövesd­et, és már „csak” hét pont a hátránya az Újpesttel szemben a még bennmaradá­st jelentő 10. helytől.

– Hiába kerültünk előnybe már a harmadik percben, nem játszottun­k jól az első félidőben. Úgy éreztem, idegesen futballozt­unk, ezért sem nyújtottun­k 100 százalékot. Ennél többre lesz szükség, ha mérkőzések­et akarunk nyerni. Agresszíva­bbnak kell lennünk – mondta a találkozó után a 61 esztendős tréner, Milan Milanovics, akinek a Mezőkövesd már a 18. egyesülete 1999 óta tartó edzői pályafutás­a során.

 ?? ?? Nem megy
Jairo Samperio (elöl fehérben) és társai nem bírtak a Kisvárdáva­l, 2-1-es vereségükk­el már a kövesdiek a sereghajtó­k az NB I-ben
Nem megy Jairo Samperio (elöl fehérben) és társai nem bírtak a Kisvárdáva­l, 2-1-es vereségükk­el már a kövesdiek a sereghajtó­k az NB I-ben
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary