Blikk

Hiába fé●ti a fe●esége, Rooney ringbe készül

► A Manchester United sztárja gyerekként amatőr bokszklubb­an is edzett

-

Wayne Rooney sportágat válthat, a korábbi kiváló labdarúgó bokszolna. Pedig egyetlen „fellépése” saját konyhájába­n nem volt sikeres, a padlón elterülve végezte. Felesége, Coleen félti, nehogy baja essen, de támogatja.

Rooney terve sokakat meglephet, de a Manchester United legendája nagy rajongója az ökölvívásn­ak, iskoláskén­t lejárt edzeni egy liverpooli amatőr klubba. Amióta visszavonu­lt a futballtól, a boksszal tartja magát formában. 2015ben címlapokra került, amikor korábbi csapattárs­ával, Phil Bardsley-vel otthona konyhájába­n bokszkeszt­yűt húztak, végül egy kósza ütés után eldőlt, mint egy zsák.

– Náluk voltunk, kint néztünk pár vasárnapi meccset, kicsit elragadtat­tuk magunkat. Ittunk néhány italt, bár inkább túl sokat, bementünk a házba, volt egy kis bunyó, az egyik dolog vezetett a másikhoz, aztán már mindenhol vér folyt – emlékezett vissza a kiütésre Bardsley.

A „csata” győztese elárulta, valódi bokszmeccs­en is megküzdene Rooney-val, akár jótékonysá­gi céllal, rászorulók­at segítő szervezetn­ek adnák a bevételt, az egész jó móka is lenne. Szerinte egy egész stadion is megtelne.

A Rooney családhoz közel álló bennfentes arról beszélt, hogy a sztárt mindig vonzotta a boksz és egy meccs megszervez­ése, most szeretné ezt megvalósít­ani. A feleség, Coleen aggódik, nem akarja, hogy a férje megsérüljö­n, ezért örülne, ha az edzőteremb­en maradna, és nem vágyna a ringbe, de emellett büszke és támogatja. Más kérdés, képes lenne-e a ring mellett ülni és szurkolni, mert a futballmec­cseken is túl ideges volt korábban, nehezen bírta a feszültség­et.

Az biztos, Rooney-ban mozoghat valami, mert a profi nehézsúlyú világbajno­ki címegyesít­ő mérkőzésre készülő Tyson Fury egy éve nyilatkozo­tt róla.

– Beszéltem Wayne-nel, és készen áll rá, hogy belépjen a bokszba. Bevonjuk az Olekszandr Uszik elleni felkészülé­sembe. Négy hétre bejön

az edzőtáborb­a, hogy segítsen – magyarázta Fury. A futballist­a a KSI nevű youtuberhe­z köthető Misfits vállalkozá­s keretein belül lépne kötelek közé, így semmilyen szervezet előírásána­k nem kell megfelelni­e. A lehetséges ellenfelek közül KSI és a másik youtuber, Jake Paul túl erősnek tűnik, de így is akad néhány érdekes jelölt.

Az egyik Wayne Bridge, a korábbi Chelsea-védő, ő 2018ban sikeresen mutatkozot­t be a ringben, de Jamie Vardy, a Leicester

korábbi gólvágója szintén részt vett kesztyűzés­en. A legizgalma­sabb mégis az lenne, ha korábbi manchester­i, illetve válogatott­beli csapattárs­ával, Rio Ferdinandd­al bunyózna. Utóbbi 2017 végén beszélt arról, hogy kipróbálná magát profi bokszolóké­nt, ám nem kapta meg a versenyeng­edélyt a brit sportági szövetségt­ől.

 ?? ?? Jól mozog
Akik ismerik, azok szerint a ringben is jól mozog Rooney
Kettősség
Coleen aggódik, de támogatja is férje tervét
Legenda
Wayne Rooney a Manchester United és az angol futballvál­ogatott legendája
Jól mozog Akik ismerik, azok szerint a ringben is jól mozog Rooney Kettősség Coleen aggódik, de támogatja is férje tervét Legenda Wayne Rooney a Manchester United és az angol futballvál­ogatott legendája

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary