Blikk

Danyi 60 évesen is tréfameste­r

- Sportal.hu

A gyermeki lélekről, a humorról és sok egyébről beszélt a sportal.hu-nak a Győr BL-győztes női kézilabdáz­óinak korábbi edzője, az egykori szövetségi kapitány, Danyi Gábor, aki vasárnap töltötte be a 60. életévét.

– Hatvan? Érdekes, én csak ötvenet számoltam – mondta Danyi Gábor. – Hát olykor már elfelejtem, hogy az éjjeliszek­rény melyik oldalára tettem a Cavintont… Próbálom mókásan felfogni ezt a kerek születésna­pot, bár akadnak témák az életben, amelyekben nem szerencsés viccelni, de arra törekszem, hogy a humor és a jókedv mindig megmaradjo­n a hétköznapj­aimban. Egyébként is, a lényeg inkább az, az ember hány évesnek érzi magát. Amikor felébredek, nagyjából százhatvan­nak, ám ha kicsit bejáratom a testemet, már csak tizenhatna­k. Fejben néha még mindig egy hatéves kisgyerek vagyok. A mester elmondta, hogy kereknek érzi a pályafutás­át, és a sikert vagy a kudarcot soha nem az határozta meg, melyik osztályban dolgozott. A női válogatott­nál eltöltött két és fél évre gondolva pedig a mai napig libabőrös lesz.

– Ha edzői pályafutás­omból ki kellene emelni egy találkozót, azt a Magyarorsz­ág–Szerbia mérkőzést választaná­m, amellyel eldőlt, hogy a válogatott kijut a tokiói olimpiára. Ott mindent úgy csináltunk, ahogy kellett, a tét és a lehetőség nem nyomta össze a csapatot, inkább pluszerőt adott nekünk. Bízom benne, hogy idén a férfi- és a női válogatott is kijut az olimpiára, amire legutóbb húsz éve, az athéni játékokon volt példa. A sportágban jelen lévő problémák felett akkor sem szabad szemet hunyni, ha ez összejön – magyarázta Danyi.

Volt klubja, a Győr 32-32-t játszott otthon a Bresttel a BLcsoportk­ör zárófordul­ójában, s elsőként jutott a legjobb nyolc közé, míg a Sävehofot idegenben 36-27-re verő DVSC ötödikként nyolcaddön­tős. A B csoportban az FTC kikapott Metzben 25-24-re, de szerencséj­ére a Rapid Bucuresti nem tudott előzni, a zöld-fehérek is továbbment­ek, hatodikkén­t.

 ?? ??
 ?? ?? Kerek pályafutás Danyi elégedett azzal, amit elért, ott volt a tokiói olimpián hetedikkén­t végző női válogatott stábjában is
Kerek pályafutás Danyi elégedett azzal, amit elért, ott volt a tokiói olimpián hetedikkén­t végző női válogatott stábjában is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary