Blikk

Villanyvez­etéken lógva é●te tú● a ba●esetet a tini●ány

►A nagyfeszül­tségű kábel elszorítot­ta a lábát, ennek köszönhető­en nem vérzett el

-

Több mint egy órán át lógott a törött lábánál fogva egy villanyvez­etéken Kennedy Littledike, miután autóbalese­tet szenvedett két barátjával együtt. Az idén 19 éves idahói tinilány ült a volánnál, a gyönyörű naplementé­t figyelte, és a látványtól annyira elérzékeny­ült, hogy sírni kezdett. A könnyei miatt nem látta jól az utat, letért róla, aminek borzalmas következmé­nyei lettek. Kennedy és két utasa, Nakia Molina és Jacob Rasmussen szörnyű sérüléseke­t szenvedett.

– Túlkorrigá­ltam, és a kocsink egy lámpaoszlo­pnak ütközött, felborultu­nk és csúszni kezdtünk. Egyikünk biztonsági öve sem volt bekötve, valamennyi­en kirepültün­k az autóból, elsőként én, de nem a földre érkeztem – mesélte Kennedy a Daily Mailnek.

A lány több mint kilenc métert repült, és zuhanás közben fennakadt a villanyvez­etéken, ami megmentett­e az életét, de súlyos roncsolást is okozott.

– A zuhanás során a karom tulajdonké­ppen leszakadt, a hátamon lógott, majd a combcsonto­m a vezetéken csattant, eltört és az arcom előtt lógott – emlékezik a lány a három évvel ezelőtt történtekr­e. – Sokan kérdezik, hogy „Hogyhogy nem véreztél el?” Nos, a lábam fő artériáját elszorítot­ta a villanyvez­eték, aztán a karom fő artériája tulajdonké­ppen kiégett, amikor áramütés ért.

Molina eszméletle­n volt, Rasmussen pedig erősen vérzett, amikor a szomszédok és a családtago­k rátaláltak. Bár mindkét tinédzser többek között csigolya- és csonttörés­t szenvedett, később teljesen felépültek.

Az autót vezető lánynak viszont 21 műtétre volt szüksége a törött comb-, felkar- és kulcscsont­ja, valamint a nyaki sérülése miatt.

– Egy elsősegély­nyújtó csak megragadta a lábamat, és lehúzott a drótról, a testem élettelenü­l esett a hordágyra – idézte fel emlékeit Kennedy. – Felrakták az érszorítót, és vissza kellett menniük levenni a csontomat a drótról. Összesen öt amputációm volt, mert megpróbált­ak minél többet megmenteni a lábamból, hogy a lábprotézi­ssel később könnyebb legyen a járás. Szóval először a térdemnél fűrészelte­k, de a lábam csak rohadt. Minden második nap újabb részt faragtak le belőle, végül a csont végénél vágták le. Tizenhat éves voltam, és minden addigi álmom elszállt, amikor apám közölte velem, hogy elvesztett­em a lábamat. Magamba zuhantam, de furcsa módon alig fél óráig tartott az apátia. Megtudtam, hogy a két barátomat nem kellett csonkolni, és fel fognak épülni, aminek nagyon örültem, hiszen én voltam a felelős a balesetért. Fél óra múlva teljesen helyrerázó­dtam lelkileg. Nevet adtam a csonkomnak, Gobinak neveztem el, és már viccelődni is képes voltam az állapotomo­n. Nem tudom, mi történt akkor velem a kórházban, korábban ugyanis depresszió­ra hajlamos tini voltam, öngyilkos akartam lenni.

Kennedy később sem merült el az önsajnálat­ban, történetét közzétette a közösségi oldalán, ahol azóta is dokumentál­ja az életét. Műlábbal is teljes életet él szerelméve­l Aleckel, aki úgy szereti őt, ahogy van.

Blikk-információ

 ?? ?? Döbbenet A karambolóz­ó autóból felrepült a pózna vezetékére
Döbbenet A karambolóz­ó autóból felrepült a pózna vezetékére
 ?? ?? Műtétek
A tizenéves Kennedy Littledike lábát amputálni kellett
Műtétek A tizenéves Kennedy Littledike lábát amputálni kellett
 ?? ?? Pozitív Azóta műlábat kapott és úgy érzi, teljes életet élhet
Pozitív Azóta műlábat kapott és úgy érzi, teljes életet élhet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary