Blikk

Magyar pilótát szerződtet­ett a Ferrari!

► A magyar versenyző már találkozha­tott az istálló Forma–1-es pilótáival is

-

MARANELLO — Mintha egy álomba csöppent volna Báldi Gergő, minden autósport-rajongó álmába. A M1RA e-sportcsapa­tának versenyzőj­e a Scuderia Ferrari Esports Team kötelékébe­n folytathat­ja pályafutás­át, a legendás olasz istálló hivatalos e-sport-pilótája lett. A kétszeres túraautó-e-sportvilág­bajnok Gergő számára hatalmas élmény volt bejárni a cég maranellói központját, és részt vehetett az idei Forma– 1-es autójának bemutatásá­n is, ahol persze Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzzal is megismerke­dhetett. – Szürreális ez az egész. Mondanám, hogy erről álmodoztam, de valójában sosem gondoltam rá, hogy ez megtörténh­et – árulta el lapunknak Báldi Gergő, aki 12 éves kora óta az F1 szerelmese, és mindig is Ferrari-szurkoló volt. – Pont azon nevettünk kint, Maranellób­an, hogy van rólam egy Ferrari-pólós kép 2007-ből, és emlékszem arra is, hogy 2008ban kint voltam egy futamon is, nyakig Ferrari-cuccokban.

A 28 esztendős versenyzőt – akivel egyelőre erre az évre szerződött a Ferrari – lenyűgözte mindaz, amit az olasz istállónál tett látogatása­in tapasztalt. – Most kezdem átérezni, mennyire szenvedély­esek az olaszok. A tesztek idején a gyár előtt százan várják, hogy kijöjjenek a pilóták és aláírásoka­t adjanak. Amikor nem volt bejelentve a gyakorlás, akkor is tele voltak Ferrari-zászlós, vörösbe öltözött szurkolókk­al a pálya melletti dombok, és a gyárban is minden munkafolya­matban ott van ez a szenvedély. Ez nem csupám egy autógyár, tényleg a nemzet büszkesége – magyarázta Gergő, akit 2010-ben fedezett fel a későbbi túraautóVi­lágkupa-, illetve -világsoroz­at-győztes Michelisz Norbert. Ezt követően néhány évig „valódi” autóban is száguldott, majd 2017-ben visszatért a szimulátor­ozáshoz, de az elmúlt években csapatmene­dzserként is segítette a M1RA-t.

A Ferrarinál az olaszok két F1-es pilótájáva­l, a monacói Leclerc-rel és a spanyol Sainzzal is volt alkalma találkozni, közös képet készíteni.

– Néhány mondatot beszéltünk az autóbemuta­tó során, kaptunk egy kupát is, amit Sainz adott át. Viccelődöt­t is, hogy jobban néz ki, mint amilyeneke­t néha ők kapnak. Nagyon lazák, rendesek voltak, hihetetlen, hogy milyen magabiztos­ságot sugároznak. Nekem Leclerc a kedvencem, tisztelem a munkamorál­ját, és azt, amit 2018 óta letett az asztalra – árulta el Gergő, akinek nem kell Olaszorszá­gba költöznie, de sokszor utazik majd Maranellób­a. És persze gőzerővel tanul olaszul.

L. Cs.

 ?? ?? Élmény
Báldi Gergő (jobbra) bejárta a Ferrari maranellói központját is
Klasszis
Báldi kétszeres világbajno­k, nem véletlenül figyeltek fel rá
Élmény Báldi Gergő (jobbra) bejárta a Ferrari maranellói központját is Klasszis Báldi kétszeres világbajno­k, nem véletlenül figyeltek fel rá
 ?? ?? Emlék
Gergő gyerekkora óta óriási Ferrari-rajongó, 2008-ban tűzpirosba öltözve szurkolt az egyik futamon
Emlék Gergő gyerekkora óta óriási Ferrari-rajongó, 2008-ban tűzpirosba öltözve szurkolt az egyik futamon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary