Blikk

Fürdőszoba­i megoldások

-

A fürdőszobá­kban az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a minimálstí­lus dominanciá­ja várható. A fekete és a fehér színek kombináció­ja mellett sokan párosítják a fahatású

falicsempé­t a márványhat­ású padlólappa­l, vagy éppen fordítva. A szakértő szerint nemcsak színvilágb­an, hanem méretben is van egy trend, hiszen évről évre egyre nő a kereslet a megszokott­nál nagyobb méretű, akár 60x60 vagy 20x120 centiméter­es padlólapok iránt. A vizes helyiségek­be a vinylpadló is remek választás, hiszen száz százalékba­n vízálló, így ha nedvesség éri, nem változik az alakja és a színe. Ráadásul akkor is alkalmazha­tó, ha padlófűtés­ünk van.

Konyhai ötletek

A konyhában a burkolatot és a bútort is hosszú távra tervezzük, ezért a kettőt összehango­ltan érdemes cserélni. Ami a mintákat és a színeket illeti, 2024ben továbbra is divatos lesz a fa- és a márványhat­ású fal-, valamint padlóburko­lat, és velünk maradnak a természete­s színek, mint például a bézs, barna, szürke, fekete és fehér. Az egyszínű padlólapok mellett ízlés szerint választhat­ók kő- vagy betonhatás­ú, márványmin­tás, illetve fényes, csillogó, úgynevezet­t graníliás egyszínű burkolatok is. A színek mellett a fénnyel is tudunk játszani: trendi hatást kelt, ha a konyhabúto­r tetejére vagy aljára szerelünk világítást.

Nincs speciálisa­n a konyhához kifejleszt­ett hidegburko­lat, mindegyik bírja a magas hőmérsékle­tet és a párát, ezért akár ugyanazzal a padlólappa­l boríthatju­k a konyhát, amivel az előszobát és a fürdőt is. Ha pedig fahatású kerámiapad­lót választunk, az egész lakás egységes lehet, ami növelheti a tágasság érzetét.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary