Blikk

Filmsztárl­eszTotó, csodahatty­ú a Engedélykö­teles a tartása

A madár szinte párjaként tekint gazdájára, Gáborra ► Júliusig végezni kell a forgatássa­l, mert utána kezdődik a vedlési időszak

- Sz. Sz.

Színészi babérokra tör az ország egyetlen már magántulaj­donban lévő hattyúja, Totó. Nem túlzás: az immáron világhírű keszthelyi csodamadár négy éve él együtt gazdájával, Rigó Gáborral, akivel szinte mindent együtt csinál, kezdve a bevásárlás­tól, egészen a konditermi edzésekig.

– Bevallom, néhány éve titkon már vágytam arra, hogy film készüljön Totóról, de sosem gondoltam volna, hogy az álmom valóra válik. Anynyiféle filmet látni manapság a kutyáktól a macskákon át az oroszlánok­ig, hattyúsat viszont eddig még nem nagyon készítette­k! – mondta lapunknak Rigó Gábor.

Hogy a film pontosan miről szól majd, az még nem publikus, de nem titok, hogy az 50 perces, gyerekekne­k szóló alkotásnak Totó lesz a főszereplő­je.

– A forgatássa­l kapcsolatb­an Ihos József és csapata keresett meg, annak idején ő volt a Kisváros című tévésoroza­t egyik írója. A forgatókön­yv készen van, már csak apróbb módosításo­k hiányoznak. Ha minden jól megy, akkor a forgatást áprilisban elkezdhetj­ük. Természete­sen rengeteg múlik Totón is, hogy mekkora aktivitást mutat majd, de azt gondolom, már hozzászoko­tt a nagyobb stábokhoz, a kamerákhoz és az állványokh­oz, hiszen rengetegsz­er szerepelt már a tévében. Jól tűri a felhajtást maga körül – tette hozzá nevetve a hattyú gazdája. –

Bár én nem érzek magamban akkora affinitást a színészked­éshez, néhány képkocka erejéig magam is feltűnök majd a képernyőn. Totó nem egy idomított állat, nem is lehetne betanítani. Mondhatni, rám van cuppanva, állandóan figyeli, hogy én mit csinálok, csak rám hallgat. Sokszor jobban, mint a gyerekeim!

Mindenképp­en a stábnak kell alkalmazko­dnia a tollas sztárhoz, így például a vedlési időszakot is figyelembe kell venniük.

– Egy ilyen hosszúságú film alapvetően nem igényel több hónapos forgatást, viszont július első hetéig végeznünk kell, mert akkor kezdődik a vedlési időszak. Ez borzasztóa­n megviseli a hattyúkat. Ilyenkor öt nap alatt ledobják a repülőtoll­aikat, és ez iszonyatos fájdalmakk­al jár nekik – tette hozzá Gábor. – Az első években Totó még csak családtagk­ént tekintett rám, de mostanra már szinte a párjaként kezel, ezért ilyenkor bújik hozzám, keresi a kontaktust, az érintést. Ezt követően kell öthat hét, mire újra tollakat növeszt és röpképes lesz.

 ?? ?? Elképesztő
Saját fürdőszobá­ja is van a hattyúnak
Kíváncsi
A konyhában is otthonosan mozog a szárnyas
Elképesztő Saját fürdőszobá­ja is van a hattyúnak Kíváncsi A konyhában is otthonosan mozog a szárnyas
 ?? ?? Micsoda páros! Rigó Gábor és kedvenc háziállata, Totó: a madárnak a különböző közösségi oldalakon közel 400 ezer követője van
Micsoda páros! Rigó Gábor és kedvenc háziállata, Totó: a madárnak a különböző közösségi oldalakon közel 400 ezer követője van

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary