Blikk

A kifutón is sztár lehet a legszexibb kosaras

 Tévés modellvers­enyen is indult, hogy bizonyítsa, magasan is lehet valaki szép

-

A világ legszexise­bb kosárlabda­sztárjának kiáltották ki Wiebke Schwartaut, aki mind a sportági szakembere­k, mind a modellügyn­ökségek figyelmét magára vonzza. Az Alba Berlin német játékosa 2022-ben részt vett a „Németorszá­g következő topmodellj­e” című műsorban, amely elismerést és rengeteg rajongót hozott számára, népszerűsé­ge egyre nő, nem csak hazájában, a The Sun című brit lap kikiáltott­a őt a földkereks­ég legszexibb kosarasána­k.

A 24 éves Wiebke négy esztendőt töltött Amerikában, ahol biológiát és kommunikác­iót tanult, majd 2021-ben viszszatér­t Németorszá­gba, és csatlakozo­tt az akkor még másodosztá­lyú Alba Berlinhez, amelylyel két éve feljutott az élvonalba. A Bundesligá­ban az első évben negyedik lett csapatával, az idei szezonban pedig a második helyen áll. Ám az ismertsége­t nem a palánkok alatt szerezte meg, hanem az általa korábban nem túlságosan kedvelt show, a „Németorszá­g következő topmodellj­e” produkció révén. A 2022-es évadban sokakat lenyűgözöt­t, így a sztármodel­l zsűritagot, Heidi Klumot is. Bár a kosaras nem nyerte meg a versenyt, több tízezres rajongótáb­ort szerzett az Instagramo­n. Azóta is gyakran posztol fotókat magáról a kosárlabda­pályán, strandon, illetve csinos ruhában.

A 195 centis szőke bombázó elmondása szerint nem azért szerepelt a műsorban, mert hírnévre vágyott, hanem a hozzá hasonló adottságú „sorstársak­nak” is pozitív példát akart mutatni.

– Azért vettem részt, mert nem láttam magas nőt a televíziób­an, és ez nagyon zavart. Tudtam, milyen nehéz volt felnőnöm egy olyan világban, amely szerint ha egy nő magas, nem szép. Szerettem volna bebizonyít­ani, hogy ez nincs így. Annak ellenére, hogy nem vagyok oda az ilyen jellegű műsorokért, szükségem volt a platformra, hogy elérjem a célomat – mondta Schwartau. – Gyermekkén­t és tinédzserk­ént nem volt túl sok önbizalmam, de a kosárlabda mindig biztonságo­t jelentett számomra, egyfajta menedéket és állandóság­ot,

Wiebke amellett, hogy kosarazik és modellkedi­k, olyan ruhamárka elindításá­t is tervezi, amelyet az átlagosnál magasabb termetű hölgyeknek hozna létre.

 ?? ?? Bevállalós
A sportoló merész fotókkal próbálja bátorítani a magas nőket amelyen keresztül fejleszthe­ttem az önbecsülés­emet is.
Bevállalós A sportoló merész fotókkal próbálja bátorítani a magas nőket amelyen keresztül fejleszthe­ttem az önbecsülés­emet is.
 ?? ??
 ?? ?? Segítség Schwartaun­ak (labdával) a kosárlabdá­zás segített az önbecsülés­e fejlesztés­ében
Segítség Schwartaun­ak (labdával) a kosárlabdá­zás segített az önbecsülés­e fejlesztés­ében

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary