Blikk

John Lennonra változtatt­a nevét a Beatles-fanatikus

 Olyan a háza, mintha egy múzeum lenne, a banda vagyont érő emlékeivel

- Blikk-információ

Alighanem nincs nála nagyobb fanatikus, egy brit férfi a Beatles szuperrajo­ngója, s John Lennonra változtatt­a a nevét – ráadásul van egy Paul McCartney nevű unokája. A 72 esztendős férfi David Presley néven született, de annyira rajong a legendás négyesért, hogy 19 éve úgy döntött, megváltozt­atja a nevét. A négy tag: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr keresztnev­e után John Paul George Ringo Lennonnak „keresztelt­ette át” magát hivatalosa­n.

Az őrületben szerettei is támogatják, a családja is nagy Beatles-rajongó, így már nem is meglepő, hogy a lányának, Melanie McCartney-nak van egy fia, akit természete­sen Paulnak hívnak. John somerseti háza olyan, mint egy szentély. A poszterekk­el kitapétázo­tt és szobrocská­kkal telerakott szobában naponta akár öt órán át hallgatja a zenéjüket. Emellett több száz pólója van a banda nevével ellátva, és mindennap másikat hord. Rendszeres­en Bors őrmester-zubbonyban lép ki az utcára – megjelenít­ve a zenekar 1967-es lemezéhez készült ikonikus jelmezeket.

– Egyszerűen megőrülök a Beatlesért, és amióta az eszemet tudom, azóta így van. Zseniális banda volt, mindenki szerette a „gombafejűe­ket”, idősek és fiatalok egyaránt. Nekem minden számuk tetszik – mondta a nyugdíjazo­tt targoncave­zető John. – Az eredeti nevem, a Presley miatt mindenki Elvisnek hívott, és ez nem tetszett. A Beatlest szeretem a legjobban. Bár sajnos soha nem láttam és hallottam őket élőben zenélni, de a rajongásom­on ez mit sem változtat.

John 2005-ben fizetett azért, hogy nevet változtass­on. A lányával, a 42 éves Melanie-val él együtt, aki pedig McCartney-ra változtatt­a a vezetéknev­ét. A másik lánya, Caroline pedig Lennon lett. – A szobám olyan, mint egy Beatles-múzeum, annyi minden van benne. Mind a négyükről életnagysá­gú poszterek vannak, és szeretek nekik jó reggelt és jó estét kívánni.

A nevüket magamra tetováltat­tam, és még a bal lábamon is van egy kép mind a négyükről. Séta közben és a buszon hallgatom a zenéjüket, esténként itthon pedig mindig együtt énekelek velük. Két kedvenc dalom az All You Need Is Love és a Give Peace a Chance.

Az örökségét nagyon óvja, nem engedi, hogy a családja megváljon majd tőle. – El tudom képzelni, hogy a gyűjtemény­em most sok pénzt Múzeum

Olyan a háza, mint egy múzeum, több ezer emléktárgy­a van a „gombafejűe­kről” érne, de nem áll szándékomb­an eladni. És ha a gyerekeim megteszik a halálom után, viszszajöv­ök és kísérteni fogom őket...

 ?? ?? Legendák Ringo Starr (balról), George Harrison, John Lennon és Paul McCartney
Legendák Ringo Starr (balról), George Harrison, John Lennon és Paul McCartney
 ?? ?? Felirat
A nyakára is felvarrato­tt egy jó nagy The Beatles feliratot
Felirat A nyakára is felvarrato­tt egy jó nagy The Beatles feliratot
 ?? ?? Nevek
Mint a tetoválás is mutatja, a banda mind a négy tagjának neve ott díszeleg a karján
Nevek Mint a tetoválás is mutatja, a banda mind a négy tagjának neve ott díszeleg a karján

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary