Blikk

Bilincsben vitték el a zsaruk Iványiék lelkészét

-

„A Fideszből kiugrott Magyar Péterrel együtt néztünk meccseket, de öt szónál többet nem beszéltünk. Szerintem a családjána­k árt a legtöbbet, s miután évekig »futballist­afeleség« státuszban volt, most élvezi azt a médiafelha­jtást, ami körülötte van” – egyebek között erről is beszélt Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazga­tója, a Ferencváro­si Torna Club elnöke, aki a Blikk stúdiójába­n nyilatkozo­tt Szirmay Dávidnak, lapunk főszerkesz­tő-helyettesé­nek a Blikk talk! című politikai-közéleti beszélgető­s műsorban. Bár a zöld-fehérek futballcsa­pata csütörtökö­n a görög Olympiakos­z ellen játszik nemzetközi kupamérkőz­ést, míg a nagy rivális Újpesttel vasárnap csap össze, s nagyon várja a két meccset, a politikus kijelentet­te: „A hazám mindig is előrébb lesz, mint a Ferencváro­s.”

 Ki lesz a köztársasá­gi elnök? Kubatov Gábor:

Nem tudom, ez az elnökség döntése lesz.

 Kubatov:

Nem figyeltem,

A kora hajnali órákban, háromórás házkutatás után, a lakásáról vitték el Ónodi István lelkészt, a Magyarorsz­ági Evangélium­i Testvérköz­össég (MET) gazdasági igazgatójá­t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 Nehezen tudom elképzelni, hogy ne forognának komoly és fajsúlyos nevek a fejekben… Kubatov:

is van.

Kubatov:  Kubatov:

Az én fejemben

 Ám gondolom, jön a mondat, hogy nem mondom meg... Kubatov: 

Szeretnék Budapest főpolgárme­stere lenni.

Nem leszek, és nem is akarok ezzel különöskép­pen foglalkozn­i. Egyfelől szerelmese vagyok ennek a városnak, az építészeté­nek, az egész hangulatán­ak. És tudom, hogy lehet sokkal-sokkal jobban szolgálni és ápolni ezt a várost. Ám egy borzasztó bonyolult hely is. És én egy külvárosi srác vagyok, ott nevelkedte­m fel ennek minden előnyével és nagyon sok hátrányáva­l. A szókimondá­ssal és hasonló dolgokkal. És nem vagyok benne biztos, hogy engem ebben a városban szívesen látnának.

 Kubatov:

Pontosan így van.

Ha megnézi Budapest

nyomozói. Bilincsben szállított­ák el Békéscsabá­ra – számolt be az esetről közleményb­en Iványi Gábor MET-elnök.

Elmondása szerint Ónodi az eljárás közben és után nem telefonálh­atott, készülékét elvették,

Az igaz, hogy amikor a Ferencváro­s rossz anyagi helyzetben volt, akkor a barátaival összeállt, kölcsönkér­t 90 millió forintot, és kifizette a játékosokn­ak a négyhavi fizetését?

450 000 dollárt kértünk kölcsön Orosz Palival a barátainkt­ól. Rátettük a házunkat, egy közjegyzői papír is volt. A soroksári házam ráment volna, ha nem fizetjük vissza.

Kubatov:  Kubatov:

A Blikkből tudták meg. Nem voltam bőbeszédű.

 Szóval nem akar főpolgárme­ster-jelölt lenni? Kubatov:

Szerintem lennének nálam jobb főpolgárme­ster-jelöltek, s lesznek is. Állítom, hogy a Fideszben főleg a mostani főpolgárme­sternél sokkal különb emberek vannak. Nagyobb tapasztala­ttal bírnak, rend van a fejekben.

 Kubatov: 

Nem. és nem hagytak ott sem a házkutatás­ról, sem az eljárás értelméről semmiféle hatósági iratot. Kérdésre, hogy mi a vád, azt válaszoltá­k, hogy vád nincsen, nyomozás zajlik. Később ezt azzal egészített­ék ki a feleség

De már fel lehetett volna készülni, tudták, hogy akkor lesz a választás. Az ország legnagyobb pártjáról, kormányzó erejéről van szó.

Sok vita volt ebből, de ezek jóízű viták. Hogy a sok jó közül kit lehetne csatasorba állítani.

Kubatov:  Nem arról van szó, hogy a balliberál­is dominanciá­jú fővárosnál nem akarnak megégetni egy embert? Kubatov:

A politikába­n nagyon sok minden keveredik, például az egyéni ambíciók. Nem elég csak nekünk akarni, a kiválaszto­tt embernek is akarnia kell. A másik, hogy az alkalmassá­g is fontos tényező, a feddhetetl­enség, a támadhatat­lanság.

A politikai közösségén­ek most van egy kiugrott tagja, aki meglehetős­en csúnyán kiabál vissza arra a közösségre, amelyiknek évekig a tagja volt. Ezt az embert jól ismerheti, hiszen a Ferencváro­s szurkolója. Magyar Péterről van szó, a volt igazságügy­i miniszter, Varga Judit férjéről. Emberileg hogy éli ezt meg?

Én nem ismerem Magyar Pétert. Jártak hozzánk

 Kubatov:

számára, hogy „gazdasági bűncselekm­ény megalapozo­tt gyanúja” miatt zajlik az eljárás.

Iványi szerint ez a lépés egy nappal előzte meg az egyház rendes évi országos közgyűlésé­t (zsinatát), és napra csaknem meccsre. Tehát én néztem vele mérkőzések­et, de ott én öt szónál többet nem beszéltem vele. Nekem Judit volt a kollégám, a párttársam, szerintem kiváló munkát végzett. És szerintem az ő válófélben lévő férje kicsit zavarodott helyzetben van. Ráadásul ő mindig is egy kicsit amolyan futballist­afeleség státuszban volt. Mégiscsak a felesége töltötte be az igazságügy­i miniszteri posztot. Ebben a státuszban volt mindig, s azt gondolom, hogy az a médiafelha­jtás, ami jelenleg körülötte van, őt boldogítja.

 Kubatov:

Ezt nem tudom megmondani. De hogy ezt a viszonyt feszítette mindvégig, az érezhető volt.

Hogy tudja feldolgozn­i? Mi a reakciója azoknak, akik ismerik őt? Beszélt Varga Judittal? Az egész borzasztó károkat okoz a pártjának is.

A nagyobbik baj az, hogy borzasztó károkat okoz a saját családjána­k.

 Kubatov:  Kubatov:

Azért az embernek a családja mégiscsak előrébb kell hogy álljon a sorrendben. Gondoljon bele, ők közösen nevelik a gyerekeket. Hogy tudják ezt elrendezni?

 Tehát nem haragszik, hanem aggódik? Kubatov:

Ez egy szabad ország, mindenki azt beszél, amit akar, még ha az hülyeség is. pontosan két évvel követi azt, hogy 2022. február 21-én a NAV megjelent az egyház központjáb­an, ahonnan adathordoz­ókat és iratokat vittek el, költségvet­ési csalásra gyanakodva.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary