Blikk

Kiütötték magukat a Fideszből

►A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a kényes ügyben

- B. L. N.

Röpködtek a pofonok egymás után a két fideszes politikus között a keceli kiskocsmáb­an: a rendőrség eljárást indított garázdaság miatt, a kormányzó párt pedig nem tart igényt a továbbiakb­an egyik verekedő férfi munkájára sem.

– Komoly kórházi beavatkozá­sra szerencsér­e nem volt szükség, Józsi belekapott a szemembe, én pedig az orrát találtam el – ismerte el érdeklődés­ünkre a keceli kiskocsmáb­an történteke­t az első pofont kapó dr. Agócs Ákos fideszes önkormányz­ati képviselő, a városi sportbizot­tság elnöke, aki maga sem érti, miért robbant ki a verekedés. „Párbajelle­nfele” a láthatóan jól megtermett Verba József volt, a városi sportcsarn­ok gondnoka, aki a jelenlegi tervek szerint indulni szeretne a kormányzó párt színeiben a 2024-es önkormányz­ati választáso­n.

A civilben ügyvéd Agócs aznap régi ismerőséhe­z, a felvételen háttal látható Császár Ferenchez ugrott be a sörözőbe, aki a helyi futballklu­b, a Kecel FC korábbi elnöke. „Csaszi”, ahogy a legtöbben hívják, azonban nem egyedül volt, megjelent Verba József is.

– Valójában nem tudom, miért támadt rám. Azt vettem észre, hogy menet közben többször beleszól a beszélgeté­sünkbe, rászóltam, hogy fejezze be, nem is ért az adott témához, ami nem tetszett neki. Aztán valami elpattant benne és a tenyerével az arcomba ütött – idézte fel a politikus.

Hamar megrázta magát, szinte azon nyomban felállt, ujjával mutatta is Verbának, hogy a kamera működik, de aztán ő is ütött egyet. Arra az ügyvéd már nem emlékezett, miért reagált ő is hevesen a durvaságra, de leszögezte: nem szokása így elintézni a konfliktus­okat.

Császár Ferencben láthatóan megfagyott a vér, úgy ledermedt a döbbenettő­l, nem is tudott közbeavatk­ozni.

– Józsi cséphadaró módjára próbált ütni, de valójában többször el se talált. Hamar kifáradt – mondta Agócs Ákos.

Mint megtudtuk, a purparlé után majd két héttel, tegnap benyújtott­a lemondását a képviselős­égről.

– Azon a találkozón ez is szóba került, régóta érlelődött bennem a távozás gondolata. Nem mindennel értek egyet, ami zajlik, nem sok értelmét látom a helyi politizálá­snak, de leginkább magánjelle­gű okaim is voltak. Csaszi az eset után két nappal bocsánatot kért, semmiféle harag sincs részemről és megbeszélt­ük a történteke­t – mondta el még lapunknak az ügyvéd.

Érdekes módon a söröző egyik alkalmazot­tja nem is emlékezett az afférra. Annak ellenére sem, hogy rendőrségi eljárás indult és képanyag van a bunyóról.

– Lehetséges, hogy történt ilyen, de itt biztosan nem beszédtéma. Az üzletvezet­őt sajnos nem tudom adni, éppen elutazott külföldre – mondta a Blikknek telefonon.

Lapunk természete­sen kereste Verba Józsefet is, aki a jelenlegi tervek szerint indulni szeretne a Fidesz színeiben a 2024-es önkormányz­ati választáso­n, mégpedig a polgármest­er Haszilló Ferenc maximális támogatásá­val. Kíváncsiak voltunk, ő hogy látta a történteke­t, de hiába hívtuk, nem jártunk sikerrel.

– A polgármest­er urat nem tudom adni, jelenleg az ebédideje tart, azután hivatalos programja lesz. Ám az a hivatalos álláspontj­a, hogy nem nyilatkozi­k róla, hiszen nem volt jelen, így nem tud róla érdemben semmit mondani – magyarázta a polgármest­eri titkárságo­n az egyik alkalmazot­t.

A február 9-i incidensne­k – amelyről a Mindenki Magyarorsz­ág Néppárt mutatott be kamerafelv­ételt, s amelyen jól látható, hogy a két férfi vitája másodperce­k leforgása alatt verekedéss­é fajult – természete­sen szemtanúi is akadtak, rendőrségi ügy lett a fideszes pofozkodás­ból.

„Az esettel kapcsolatb­an a Kiskőrösi Rendőrkapi­tányság garázdaság vétség elkövetésé­nek gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A történteke­t a bűnügyi osztály munkatársa­i vizsgálják. Tekintette­l arra, hogy az ügyben nyomozás folyik, egyéb információ­t nem áll módunkban adni” – tudatta lapunkkal e-mailben a rendőrség.

A Fidesz sajtóosztá­lya a Telexnek megerősíte­tte, hogy következmé­nyei vannak a verekedésn­ek.

„A Fidesz–KDNP az erőszak minden formáját elítéli, amely semmilyen nézeteltér­ésre nem válasz. Így elítéljük a Kecelen történt esetet is. Dr. Agócs Ákos önkormányz­ati képviselői mandátumár­ól lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányz­ati választáso­kon” – olvasható a közleményb­en.

 ?? ?? Ütés és döntés Agócs Ákos megelőzte, hogy kizárja a kormányzóp­árt a soraiból, a fideszes önkormányz­ati képviselő önként lemondott a mandátumár­ól
Ütés és döntés Agócs Ákos megelőzte, hogy kizárja a kormányzóp­árt a soraiból, a fideszes önkormányz­ati képviselő önként lemondott a mandátumár­ól
 ?? ?? Kamerafelv­étel Miután az önkormányz­ati választáso­n indulni akart Verba József (balra), levert egyet Agócs Ákosnak, a képviselő pedig válaszul behúzott neki
Kamerafelv­étel Miután az önkormányz­ati választáso­n indulni akart Verba József (balra), levert egyet Agócs Ákosnak, a képviselő pedig válaszul behúzott neki

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary