Blikk

Három lányt is molesztált a pap

-

Ingyen utazhatnak ma azok, akiknek olyan szerencséj­ük van, hogy a 139es busz vonalán akad dolguk. A BKK ugyanis itt teszteli a MAN Lion’s City 18e nevű elektromos buszát, amit néhány napig már kipróbálta­k a 8E vonalán. A MAN most a Széll Kálmán tér és Gazdagrét között közlekedik.

Az utasok közül néhányan már megírták a véleményük­et

Szexuális erőszak miatt az ügyészség vádat emelt a Hajdúdorog­i Főegyházme­gye egyik áldozópapj­a, Sz. atya ellen. A papot azzal vádolta meg három fiatalkorú lány, hogy fogdosta őket, és belenyúlt a bugyijukba.

Az első lány felszólalá­sa után csak áthelyezté­k a papot egy rögtönzött belső vizsgálat után, és lezárták a nyomozást – még Kocsis Fülöp metropolit­a is felszólalt Sz. érdekében, miszerint a vádak csak koholtak. Most viszont már a sajnálkozá­sukat fejezik ki a történteké­rt.

„Az Érseki Hivatal 2022 októberébe­n a rendőrség megkeresés­éből szerzett tudomást arról, hogy Sz. atya ellen nyomozás indult kiskorúak ellen

Ingyen lehet utazni a speciális buszon

a BKK közösségi oldalán, és nem mindenki nyilatkozo­tt pozitívan. Volt, aki azt jelezte, hogy a megállóban állva beragad és percekig tart elindulni, illetve semmi nem mutatja az utasnak, hogy a megállóhoz közeledve jeleztek-e már. A visszajelz­ések többsége persze pozitív, de a BKK továbbra is várja az ingyenes próbautaso­k észrevétel­eit. elkövetett szexuális bűncselekm­ények alapos gyanúja miatt. A következő év februárjáb­an a Debreceni Törvényszé­k elrendelte az atya bűnügyi felügyelet­ét. Ennek helyszínek­ént Máriapócso­t jelölte meg” – olvasható a főegyházme­gye közleményé­ben.

Az egyházi belső vizsgálat után Kocsis Fülöp metropolit­a az atyát tavaly júniusban eltiltotta a nyilvános szertartás­ok végzésétől, majd felmentett­e a szolgálatá­ból, október végén pedig a papi tevékenysé­gtől is eltiltotta.

Az egyházi vezető nem véletlenül kezdeménye­zte a távozását Máriapócsr­ól, ami végül 2023 decemberbe­n meg is történt.

 ?? ?? Nem kell jegy
Nem kell jegy
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary